Πόλο

Euro Cup πόλο: Στη Βαρκελώνη η Βουλιαγμένη, με Στεάουα στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος

Τους πρώτους αγώνες τους για τη φάση των «16» του Euro Cup δίνουν σήμερα (8/3) οι ανδρικές ομάδες υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης και του Πανιωνίου.

Δύσκολες αποστολές έχουν σήμερα για τη φάση των «16» του Euro Cup οι ανδρικές ομάδες υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης και του Πανιωνίου.

Ο ΝΟΒ δοκιμάζεται στις 21:45 στη Βαρκελώνη, απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ενώ οι «κυανέρυθροι» φιλοξενούν στις 20:00 στη Νέα Σμύρνη τη Στεάουα Βουκουρεστίου. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου, με τους νικητές των ζευγαριών να κάνουν ένα βήμα προς το Final 4, που από φέτος καθιερώνεται και στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Η Βουλιαγμένη μετείχε στη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει την περσινή επιτυχία και έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου της, με μία νίκη και πέντε ήττες. Η κλήρωση την έφερε αντίπαλο με την ισχυρή Μπαρτσελόνα, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και προέρχεται επίσης από το Champions League, όπου όμως αποκλείστηκε στην προκριματική φάση, για να συνεχίσει στο Euro Cup, όπου πέρασε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο, με απολογισμό πέντε νίκες και μία ήττα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει φέτος και στις δύο διοργανώσεις τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο νίκησε 12-11 στα προκριματικά του Champions League και 13-6 στα προκριματικά του Euro Cup.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι πριν από 20 χρόνια (2004), οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, που τότε ονομαζόταν LEN Trophy, με τους Καταλανούς να κατακτούν το τρόπαιο, καθώς απέσπασαν ισοπαλία 11-11 στο Λαιμό και επικράτησαν 11-5 στη ρεβάνς. Η Μπαρτσελόνα έχει επίσης στο παλμαρέ της ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1982) και άλλο ένα LEN Trophy (1995), καθώς και 59 πρωταθλήματα Ισπανίας, τελευταίο εκ των οποίων όμως το 2005. Με τον ΝΟΒ συναντήθηκε για τελευταία φορά το 2010, στα προκριματικά της τότε Euroleague, νικώντας με 10-9.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Σεβέρο και ο Ούγγρος Κόβατς-Τσάτλος.

Το έργο του Πανιωνίου απέναντι στη Στεάουα είναι φαινομενικά πιο εύκολο, όμως οι «κυανέρυθροι» καλούνται να ξεπεράσουν το σοκ της απώλειας του Αλέξα Ουκρόπινα. Ο διεθνής Μαυροβούνιος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, καθώς αμέλησε να δηλώσει ένα φάρμακο που παίρνει για το άσθμα, με συνέπεια να τελεί υπό αποκλεισμό, μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του. Ο Κώστας Δήμου θα πρέπει να καλύψει το κενό εκ των έσω, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, και το πρώτο δείγμα γραφής ήταν αρνητικό, με τους Νεοσμυρνιώτες να γνωρίζουν την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος.

Ο Πανιώνιος πέρασε ως πρώτος από τον όμιλό του με τέσσερις νίκες (εκ των οποίων η μία στα πέναλτι) και δύο ήττες και η κληρωτίδα έφερε στο δρόμο του μία από τις πιο αδύναμες ομάδες που αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League. Η Στεάουα μετείχε απευθείας εκεί, ως πρωταθλήτρια Ρουμανίας, αλλά γνώρισε έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς να καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική. Με τη δύναμη της έδρας τους, οι «κυανέρυθροι» θα επιδιώξουν όχι απλά να πετύχουν τη νίκη, αλλά και να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς στο Βουκουρέστι.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης την περίοδο 2004-05, με τον Πανιώνιο να επικρατεί στη Νέα Σμύρνη με 12-7.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Πολωνός Κόριζνα και ο Σέρβος Στανόγεβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x