Πόλο

Ασημάκη: «Η φράση της Βούλας Πατουλίδου υπάρχει πάντα στο μυαλό μας. Όλα για την Ελλάδα μας»

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη μίλησε με συγκίνηση για την πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πανευτυχής ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη στην επιστροφή της Εθνικής στην Ελλάδα μετά το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό και την εξασφάλιση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Εμφανώς συγκινημένη, χαρακτήρισε λύτρωση για το γυναικείο πόλο την επίτευξη του στόχου και τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για αυτήν η επιτυχία με το σκουφάκι της Εθνικής.

Αναλυτικά, όσα είπε:
«Είναι τεράστιο αυτό που έχουμε πετύχει. Είναι τόσο συγκλονιστικό, είναι μια στιγμή που την έχω ονειρευτεί τόσες πολλές φορές στο πέρασμα των χρόνων. Είμαι η μεγαλύτερη ηλικιακά και με τις περισσότερες εμπειρίες από τις διεθνείς και νοιώθω ότι συνδέω όλες αυτές τις γενιές που δούλεψαν και μόχθησαν μέχρι να φτάσουμε να πάρουμε αυτό το πολυπόθητο εισιτήριο. Περνούσε το ένα προολυμπιακό και μετά το άλλο και δεν τα καταφέρναμε. Μια τεράστια στιγμή λύτρωσης για τη γυναικεία υδατοσφαίριση που έχει χαρίσει τόσες μεγάλες στιγμές στη χώρα μας. Αλλά ήταν ένα τόσο μεγάλο αγκάθι αυτό το ολυμπιακό εισιτήριο που δεν ερχόταν… Ξέρω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι που υπηρέτησαν την εθνική μας ομάδα και την αγάπησαν πραγματικά από διάφορες θέσεις, είναι πάρα πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι με αυτή την πανάξια πρόκριση που φέραμε. Ένα χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα μας, ανεβάσαμε πάλι την Ελλάδα μας ψηλά.

Εμείς οι αθλητές είναι η μεγαλύτερη ευλογία να φοράμε το εθνόσημο και να εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε περήφανους όλους τους Έλληνες. Γιατί η φράση της Βούλας Πατουλίδου που την άκουσα παιδάκι "για την Ελλάδα ρε γαμώτο¨" υπάρχει πάντα στο μυαλό μας. Όλα για την Ελλάδα μας… Η γυναικεία της υδατοσφαίριση θα είναι και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα καταφέραμε μετά από 16 χρόνια. Προσωπικά νιώθω λύτρωση γιατί βρίσκομαι εδώ με την ομάδα τον τελευταίο μήνα. Μετάλλιο και πρόκριση και τα καλύτερα είναι μόνο μπροστά για αυτή την ομάδα. Προχωράμε
».

Έχετε συνειδητοποιήσει τί έχετε πετύχει;
«Νιώθω πραγματικά σαν να μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τα πράγματα διαφορετικά. Μακάρι να μπορώ να εισπνεύσω κάθε χιλιοστό των στιγμών και όλων αυτών που συμβαίνουν. Είναι τεράστιο αυτό που έχει συμβεί. Αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Αυτή η ομάδα που όπως και των ανδρών μας έχει συνηθίσει σε τόσες χαρές, δεν πρέπει να πετάει καμία ευκαιρία. Με τόσο ταλέντο και εμπειρία πρέπει να πατήσει πάνω σε αυτή την επιτυχία, να "χτίσει" και να είναι σταθερά στην ελίτ».

Μια ακόμα μεγάλη στιγμή της καριέρας σου…
«Είναι από τις ομορφότερες όπως ήρθε… Σταμάτησα την ενεργό δράση μέσα στον covid που ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Αναβλήθηκαν τα πάντα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν ένα χρόνο. Βρισκόμασταν σε φάση προολυμπιακής προετοιμασίας, και η διοργάνωση ακυρώθηκε και πήγε την επόμενη χρονιά. Αποφάσισα να αποσυρθώ από την ενεργό δράση, να ανοίξω μια νέα σελίδα στη ζωή μου που ήταν η δημιουργία της οικογένειάς μας με το σύζυγό μου και περιμένοντας τον ερχομό της πανέμορφης κόρης μας. Άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο. Τότε ίσως δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα είμαι πάλι μαζί με αυτά τα υπέροχα κορίτσια που ο Θεός να τα έχει καλά να οδηγούν πάντα ψηλά την Ελλάδα μας. Νομίζω όμως ότι είναι ένα πολύ ωραίο σενάριο όπως εξελίχθηκε. Και ο επίλογος δεν έχει μπει ακόμα, και εύχομαι να είναι πολύ γλυκός για όλους μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x