Πόλο

«Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα…»

Για τη φετινή πορεία και για τις φιλοδοξίες του Παναθηναϊκού μίλησε ο Κώστας Λούδης στην εκπομπής «Παίζουμε Ελλάδα, Πόλο» της Nova, όπου σχολίασε τη 14η αγωνιστική της Α1 ανδρών.

Ο μεγάλος στόχος των «πράσινων» είναι η συμμετοχή στον τελικό του πρωταθλήματος, που θα αποτελεί μοναδική επιτυχία στην ιστορία του σωματείου, αλλά η διεκδίκηση του τίτλου αποτελεί ουτοπία, όπως παραδέχτηκε:

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρέπει να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το Ιλίσιο είναι πολύ καλή έδρα για μας, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα προπόνησης εκεί. Το πρωί προπονούμαστε στα νότια προάστια και το βράδυ στο ΟΑΚΑ, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες καλύπτουν απόσταση 80 – 90 χλμ. τη μέρα για να βρίσκονται εκεί. Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ και αν τερματίσουμε 2οι θα είναι ένα αβαντάζ για εμάς, γιατί θα αποφύγουμε την πρώτη φάση και θα έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά. Θα είναι δύσκολο να φτάσουμε στον τελικό του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Θα έχουμε πιθανότητες, όμως, αν αποφύγουμε στα ημιτελικά τον Ολυμπιακό, που είναι πολύ πιο δυνατός όχι μόνο λόγω μπάτζετ αλλά κυρίως λόγω συνθηκών δουλειάς».

Αναφορικά με την προσπάθεια του «τριφυλλιού» να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ο Κώστας Λούδης τόνισε ότι πολλά θα κριθούν στις τρεις επόμενες αγωνιστικές: «Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για εμάς. Τώρα υποδεχόμαστε το Παλαιό Φάληρο και στην συνέχεια έχουμε δύο διαδοχικά κρίσιμα παιχνίδια, απέναντι στη Βουλιαγμένη και τον Εθνικό, τα οποία σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα κρίνουν ποια ομάδα θα τερματίσει 2η στην κανονική περίοδο».

Όσο για τα στοιχεία που θέλει να βλέπει από τους παίκτες του στο νερό, υπογράμμισε: «Επενδύουμε πολύ στην άμυνα και ο τερματοφύλακας παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό. Θέλουμε να κρατάμε τους αντιπάλους σε χαμηλό σκορ και τα έχουμε καταφέρει σε αρκετά μεγάλο βαθμό μέχρι στιγμής».

Παράλληλα, μίλησε για το άδικο κατά τη γνώμη του σύστημα των πλέι άουτ: «Τα πλέι άουτ δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, αλλά είναι άδικος ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται. Θα έπρεπε ο 9ος και ο 10ος της κανονικής περιόδου να έχουν ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για την πορεία που έχουν κάνει στις 22 αγωνιστικές. Δεν είναι δίκαιο, για παράδειγμα, ο 12ος της κατάταξης, να έχει μόνο το μειονέκτημα έδρας σε σχέση με τον 9ο και να κριθεί μια ολόκληρη χρονιά μόνο από δύο αγώνες, όπου μπορεί να υπάρξει μια απουσία παίκτη λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας και να αλλάξουν αμέσως οι ισορροπίες».

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x