Πόλο

Το πάλεψε, αλλά λύγισε ο Ολυμπιακός…

Στις λεπτομέρειες ηττήθηκαν οι ερυθρόλευκες από την Κίνεφ Κίρισι, με σκορ 11-10 και έμειναν εκτός Final-4 της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Final-4 της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Κίνεφ Κίρισι, με σκορ 11-10.

Μετά το 10-10 στη Ρωσία, οι ερυθρόλευκες πάλεψαν μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη, όμως το γκολ της Προκοφίεβα εννιά δευτερόλεπτα πριν το τέλος τους στέρησε τις ελπίδες. Έτσι, το συγκρότημα του Χάρη Παυλίδη θα συνεχίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της στο Final-4 του Len Trophy.

Κορυφαία για τις ερυθρόλευκες ήταν η Έγκενς με τέσσερα τέρματα, ενώ για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης ξεχώρισε η Προκοφίεβα με τρία –ένα εκ των οποίων ήταν το «χρυσό» γκολ για την ομάδα της.

Οι Ρωσίδες μπήκαν δυνατά στο ματς και εκμεταλλεύτηκαν άψογα δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, για να προηγηθούν 2-0. Ο Ολυμπιακός, όμως, ισορρόπησε άμεσα, ισοφαρίζοντας με τις Έγκενς και Έμμολο σε 2-2.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την Κίνεφ να παίρνει εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2), μετά από δύο λεπτά παιχνιδιού. Μέχρι το φινάλε της περιόδου και πάλι ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Αρχικά η Έγκενς μείωσε στο γκολ (3-4), με την Σομπόλεβα να ανεβάζει ξανά τη διαφορά στο +2 (3-5) για τις φιλοξενούμενες. Με το τρίτο σερί προσωπικό τέρμα της Έγκενς και αυτό της Τσουκαλά 40’’ πριν το ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν απαντήσεις στο σκληρό παιχνίδι της Κίνεφ για το 5-5.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στην τρίτη περίοδο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τα ηνία και την Κίνεφ να «κυνηγάει». Σε δύο επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω, Έμολο και Έγκενς βρήκαν δίχτυα για το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού -και μάλιστα με δύο γκολ (7-5), που «εξαφάνισαν» οι Ρωσίδες με τις Σομπόλεβα και Ιβάνοβα, για το 7-7 του τρίτου οκταλέπτου.

Το ματς άναψε για τα καλά στην τελευταία περίοδο, όταν οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την πρόκριση. Πλευρίτου και Αβραμίδου έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (8-7, 9-8), με την Σιμάνοβιτς να ισοφαρίζει ισάριθμες.

Στο 1,44 πριν το φινάλε η Ριτζκοβα έβαλε δύσκολα στις ερυθρόλευκες, κάνοντας το 10-9 για την Κίνεφ, όμως τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη έδειξαν νεύρο και ισοφάρισαν σε 10-10 στα 56 δευτερόλεπτα με την Ασημάκη. Στο φινάλε όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την Προκοφίεβα, που εκμεταλλεύτηκε αποβολή της Πλευρίτου για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Διαμαντοπούλου και την ομάδα της στο Final-4.

Τα οκτάλεπτα:2-2, 3-3, 2-2, 3-4

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμμολο 2, Πλευρίτου Β, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Κίνεφ Κίρισι (Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντατσιένκο, Κρίμερ 1, Καμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ριζκόβα 2, Σμίκοβα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x