Πόλο

Ώρα για ελληνικό εμφύλιο στην Ευρωλίγκα

Στην Ευρώπη μεταφέρεται η μεγάλη ελληνική μάχη, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη, με τις δύο ομάδες να μετρούν τις δυνάμεις τους για μία θέση στον τελικό της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας πόλο γυναικών.

Με φόντο το πολύτιμο εισιτήριο του τελικού, οι δύο ελληνικές ομάδες θα μεταφέρουν το πάθος του ελληνικού εμφυλίου στην Ισπανία, όπου φιλοξενούνται τα ματς των κορυφαίων τεσσάρων της διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η όγδοη φετινή συνάντηση των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει την κυριαρχία στις νίκες, με 5/7, όμως η Βουλιαγμένη είναι αυτή που κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά:
7/11/18 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-5
Α’ φάση πρωταθλήματος, 2η αγωνιστική,)

24/11/18 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 8-7
(Α’ φάση πρωταθλήματος, 5η αγωνιστική)

12/1/19 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 3-5
(Β’ φάση πρωταθλήματος )

19/1/18 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 8-5
(Β’ φάση πρωταθλήματος)

16/2/19 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 10-8
(τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)

13/3/19 Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 6-7
(Γ’ φάση πρωταθλήματος)

13/4/19 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-5
(Γ’ φάση πρωταθλήματος)

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί ξανά στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας, τις σεζόν 2015 και 2016, όμως είναι η πρώτη φορά που αναμετρόνται στην τελική φάση.

Το πρώτο σπριντ θα γίνει σήμερα (19/4), στις 12.30, με μετάδοση από την ΕΡΤ SPORTS.

Στον δεύτερο ημιτελικό, η διοργανώτρια Σαμπαντέλ θα αντιμετωπίσει την ιταλική Πάντοβα.

Η αποστολή του NOB αποτελείται από τις: Ashleigh Johnson, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Ελένη Ελληνιαδη, Ηλιάννα Κοκκινακη, Έλενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Μαρία Πάτρα, Χριστίνα Κώστια, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Jordan Raney, Μαρία Άννα Μαστρόκαλου, Μαρίνα Κοτσιώνη, Παναγιώτα Νίνου και Αθηνά Γιαννοπούλου.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τις: Ελευθερία Πλευρίτου, Μόνικα Έγκενς, Νικόλ Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Κίσα Γκόφερς, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Χάνα Μπάγκλινγκ, Σταυρούλα Δουρέκα, Χρυσή Διαμαντοπούλου

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Ημιτελικοί - Παρασκευή 19/4
ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός (12:30)
Πάντοβα – Σαμπαντέλ (14:15)

Σάββατο 20/4
Μικρός Τελικός (12:30)
Μεγάλος Τελικός (14:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x