Στίβος

Πομάσκι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Ξεχωριστός αθλητής ο Μίλτος, μπορεί να κάνει το 8,72 μ.!»

Το… κερασάκι στην τούρτα αποτελεί για τον Γιώργο Πομάσκι η συνεργασία του με τον Μίλτο Τεντόγλου, όπως εξομολογήθηκε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον αθλητή του.

Το εγκώμιο του Μίλτου Τεντόγλου, μετά την επιτυχία του να πάρει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη έπλεξε ο Γιώργος Πομάσκι στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής του Παγκόσμιου πλέον πρωταθλητή στο άλμα εις μήκος, τόνισε πως για εκείνον αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα η συνεργασία του με έναν τέτοιο αθλητή, που πέρα από τις επιδόσεις του εντός του γηπέδου, είναι ξεχωριστός και έξω από αυτά.

Ο κ. Πομάσκι εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, την εξέλιξη που έχει ο ίδιος ο αθλητής μετά από τόσες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας ως στόχο για τον ίδιο την… εκτόξευσή του στα 8,72 μ. σε μία από τις προσεχείς διοργανώσεις που θα συμμετάσχει.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως έχει κάνει αρκετές θυσίες ο ίδιος ως προπονητής, αφού μπορεί να διακρίνεται με τον Τεντόγλου, όμως για εκείνον θεωρεί πως δεν είναι καλός πατέρας και σύζυγος, αφού συνεχώς είναι σε αγωνιστικές υποχρεώσεις και ταξίδια.



«Είμαι πλήρης ως άνθρωπος και ως προπονητής. Έχω ευχαριστηθεί τα πάντα μέσω του αθλητισμού», ήταν τα πρώτα του λόγια του κ. Πομάσκι στον Μιχάλη Τσόχο.

Στη συνέχεια, ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τις θυσίες που κάνει για να προπονεί έναν αθλητή του επιπέδου του Μίλτου Τεντόγλου: «Είναι μεγάλη συζήτηση. Πάνω από όλα είμαι προπονητής. Όλο το χρόνο είμαι κακός πατέρας και σύζυγος, παρότι έχω πολύ καλές σχέσεις με την οικογένειά μου. Έχω αφοσιωθεί πλήρως στο επάγγελμα και όταν σου έρχεται ένας τέτοιος αθλητής, σε μία καριέρα που μετράει πάνω από 35 χρόνια, ο Τεντόγλου είναι το… κερασάκι στην τούρτα της πορείας μου. Σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις πήρε την πρώτη θέση και πιστεύω ότι έχω ανταμειφτεί με τον καλύτερο τρόπο για όλα αυτά που έχω προσφέρει στον αθλητισμό».

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο μήκος, υπογράμμισε: «Εκείνο που κάνει ξεχωριστό τον Μίλτο, είναι η αγωνιστικότητα, παραμένει ψύχραιμος, συγκεντρωμένος και εκτελεί σε μεγάλες εντάσεις και μεγάλη ακρίβεια τα άλματά του. Όπως λέμε στον αθλητισμό, δεν κωλώνει. Κάνει την καλύτερη τεχνική επιλογή. Χθες του ξέφυγε ένα κομμάτι και θα μπορούσε αυτά τα δύο άλματα να είναι στα 8,70 μ.. Είναι μέσα στην ψυχοσύνθεσή του. Είδατε πόσο καθαρό βλέμμα είχε πριν ξεκινήσει την προσπάθεια για το άλμα, αυτό δεν γυμνάζεται και είναι έμφυτο σε κάθε αθλητή. Του δίνω και εγώ από την εξέδρα μία σιγουριά και χθες ρισκάραμε μαζεύοντας τη φόρα του, αφού ήξερα ότι θα ανταποκριθεί».

Και εξήγησε πως: «Αν δεν το κάναμε αυτό, ο αθλητής θα έκανε πέντε άκυρα! Πρέπει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις το άλμα, είναι πολλά σημεία που κρίνουν το άλμα, αλλά με τον Μίλτο έχω μία επιπλέον σιγουριά. Είναι λίγοι σε αυτό το αγώνισμα που μπορούμε να τους βγάλουμε το καπέλο και ο Μίλτος είναι μόλις 25 ετών».

Για τον τρόπο με τον οποίο του δίνει κίνητρα πριν από κάθε μεγάλο αγώνα, ανέφερε: «Συζητάμε μόνο για τεχνικά σημεία. Για τις συνθήκες, για παράδειγμα χθες είχε πολύ ζέστη. Συζητάμε μόνο τεχνικά σημεία. Ξέρω για τη σοβαρότητά του και αυτό με βοηθάει πάρα πολύ».

Για το πότε κατάλαβε τις δυνατότητες του Μίλτου Τεντόγλου: «Από πολύ μικρό τον είχαμε ξεχωρίσει, με τον Βαγγέλη Παπανίκο. Έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία και ήμουν σίγουρος ότι με τα χρόνια θα εξελιχθεί. Έχει απίστευτη ακρίβεια στην ανάλυσή του και δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τι κάνει στο σκάμμα. Είναι σημαντικό να γίνεται κάτι τέτοιο σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι ο μεγαλύτερος κριτής για τον εαυτό του, δεν περιμένει να πει κάποιος άλλος κάτι για εκείνον», τόνισε.

Για τον χαρακτήρα του είπε: «Είναι ευθύς ως άνθρωπος. Δεν ανακατεύεται πουθενά. Βλέπει τα δικά του πράγματα. Μπαίνει στην προπόνηση και δεν μου χαλάει ποτέ τίποτα. Τα εκτελεί με απίστευτη ακρίβεια και εγώ κάνω το μίνιμουμ πρόγραμμα, όμως είναι δύσκολο γιατί έχουμε ως στόχο πάντα την πρώτη θέση».

Για τη συζήτηση που είχαν μετά τον αγώνα: «Μόνο τεχνικά ζητήματα συζητήσαμε, γιατί έχασε το 8,70 μ.. Καταλαβαίνετε το μυαλό που έχει πλέον. Το προσπάθησε και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει το 8,72 μ.. Μην ξεχνάτε πως το χειμώνα δεν έφευγε μέχρι να κάνει 8,40 μ. παρά το πρόβλημα που είχε στα παπούτσια. Πρόκειται για ταλέντο, δεν μπορεί να το μεταφέρεις σε έναν αθλητή. Πάνω του δεν έχει κάτι ψεύτικο. Είναι αυτό που βλέπετε».

Για εκείνα που μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και στο εξής από τον Μίλτο Τεντόγλου ενόψει και των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι: «Θέλω να είναι υγιής και να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Δεν έτυχε κάτι κατά τη διάρκεια του αγώνα, που να τον απελευθερώσει και να κάνει μία πιο μεγάλη απόδοση. Έχουμε μεγάλους αγώνες, έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπροστά μας. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα που γέννησε τους Αγώνες και όλα αυτά μετράνε στο μυαλό του. Ξέρετε πολύ καλά πως υστερούμε έναντι των άλλων αθλητών. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μας έχει δημιουργήσει μία σταθερότητα. Παρακαλάμε την πολιτεία να δώσει λύσεις σε ορισμένα θέματα υποδομών. Φαντάζομαι πως ο κ. Βρούτσης θα κάνει το καλύτερο από εδώ και πέρα. Δεν πρέπει να χάσουμε τα παιδιά μας, να μπλέκουν σε συμμορίες. Φταίμε και εμείς, να καθοδηγούμε σωστά τα παιδιά, και να μην δοκιμάζουν τίποτα αρνητικό στις ζωές του. Πρέπει να έχουμε τα σωστά πρότυπα για τα παιδιά μας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε όλοι μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x