Στίβος

Πομάσκι: «Πανέτοιμος για το χρυσό στο Παγκόσμιο ο Τεντόγλου»

Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε για την κατάσταση του Μίλτου Τεντόγλου ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης και για τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Μίλτου Τεντόγλου και τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει ενόψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο σπουδαίος προπονητής αναφέρθηκε στα όρια του Ολυμπιονίκη του μήκους και για τον τρόπο που συνεργάζονται, τονίζοντας την αισιοδοξία του ενόψει τον επόμενων μεγάλων διοργανώσεων.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ:
Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που πλησιάζει: «Είμαστε δύο μέρες πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στον Βόλο. Περιμένουμε πολύ καλές επιδόσεις, είναι η τελευταία ευκαιρία κάποιων αθλητών να προκριθούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα δουλέψουμε, είμαστε σε καλή τροχιά. Περιμένουμε πολύ καλές επιδόσεις από τα παιδιά μας».

Για το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο που λείπει από τη συλλογή του Μίλτου Τεντόγλου: «Είναι επιπλέον κίνητρο και για αυτό δουλεύουμε. Θα προσπαθήσουμε στα μέγιστα, γιατί έτσι ολοκληρώνει ένα Grand Slam. Είναι ένας στόχος που ο Μίλτος θέλει να τον καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο. Του ξέφυγε πέρυσι στο Όρεγκον, αλλά φέτος θα είναι πανέτοιμος.

Είναι εγκεφαλικός αθλητής, να τσαντιστεί, να γυρίσουν τα μάτια του… Έτσι λειτουργεί. Αν είναι κάποιος πιο απλός αγώνας είναι πιο ήρεμος στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Γι αυτό τον έχω παρομοιάσει με τον Μάικλ Τζόρνταν, πρέπει να είναι σε υψηλό βαθμό η ένταση για να λειτουργήσει καλά».

Για τον χαρακτήρα του Μίλτου εντός και εκτός αγώνα: «Είναι ένα παιδί που κοιτάζει μόνο τη δική του δουλειά. Διαβάζει πάρα πολύ. Πρέπει να είμαι πολύ προετοιμασμένος για να πετύχω και το συναίσθημά του και τη γνώμη του για κάποια κίνηση στη φόρα και στο άλμα, για να συμπίπτουμε και να μην εκτεθώ. Είναι πολύ καλός τεχνικά και αυτά τα σημεία νομίζω είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν και είναι διαφορετικός στις δύσκολες στιγμές».

Για το αν είναι πιο δύσκολος στην ώρα της προπόνησης ή στον αγώνα: «Στην προπόνηση. Στον αγώνα λειτουργεί άψογα».

Για το αν λειτουργεί και ως ψυχολόγος του αθλητή του και τι θα του έλεγε αν σε έναν αγώνα ξεκινούσε με δύο άκυρα: «Δεν φοβάμαι καθόλου, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές το προκαλεί, να είναι τόσο μεγάλη η ένταση και η επιθετικότητά του. Κάνοντας ένα μικρό άκυρο, μπορεί να το διορθώσει ανά πάσα στιγμή. Ο Μίλτος θέλει να του δώσεις μόνο τον στόχο. Αν του τον δώσεις είναι πολύ εύκολη η συνέχεια».

Για το πού βλέπει τα όριά του: «Αυτό δεν μπορεί να το πει κανένας. Είναι πιο ομαλό το πρόγραμμα φέτος γιατί είναι προ-Ολυμπιακή χρονιά. Όπως έχω καταλάβει πολύ καλά, για την Ελλάδα μετράν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Φέτος το περάσαμε πιο ομαλά, πιο ήρεμα, με συγκεκριμένες επιβαρύνσεις. Του χρόνου θα είναι 100% και θα ψάχνουμε το 120%, τότε θα μιλάμε για τις επιδόσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x