Κολύμβηση

Πρεμιέρα στην «30η Athens International Sailing Week»

Κάνει πρεμιέρα «30η Athens International Sailing Week» με τη διεξαγωγή ιστοδρομιών σε τρεις διεθνείς κατηγορίες.

Οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν εμπόδιο στην πρεμιέρα της «30ης Athens International Sailing Week» που διοργανώνει η ΕΙΟ με τη στενή συνεργασία 6 ναυτικών ομίλων.

Στον μεγάλο αυτό διεθνή αγώνα συμμετέχουν περισσότερα από 500 σκάφη που εκπροσωπούν 11 χώρες (στις Ελλάδα, Ρωσία, Μάλτα, Βέλγιο, Ιταλία, Ρουμανία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ελβετία, Λιθουανία προστέθηκε και η Κροατία).

Αν και ο αέρας δεν ήταν σύμμαχος των ιστιοπλόων, οι διοργανωτές κατάφεραν να βγάλουν ιστιοδρομίες σε τρεις διεθνείς κατηγορίες. Στα 420, τα TECHNO 293 και τα Lightning.

Στα 420 τρέχουν 24 σκάφη κι έγινε μία κούρσα. Την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Π. Σωτηρίου – Δ. Γιαννούλη και ακολούθησαν οι Σ. Λώλης – Α. Τζουβάρας και Ε. Γιαννούλης – Ε. Γιαννούλη.

Στα TECHNO 293 και TECHNO 293 Plus αγωνίζονται 59 σκάφη και την πρώτη ιστιοδρομία κέρδισε ο Δ. Αντωνάκας. Δεύτερος ήταν ο Φ. Ζανναράς και τρίτη η Μ. Χερουβείμ.

Τα 5 Lightning έτρεξαν 3 ιστιοδρομίες. Προηγούνται οι Γ. Αργυρόπουλος- Χ. Παπαμιχαήλ – Κ. Σ. Βαλσαμίδης με 4 βαθμούς, δεύτεροι είναι οι Σ. Στούμπος – Α. Τόλης – Ε. Δέδες με 5 βαθμούς και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Δ. Θεοφιλόπουλος – Ν. Αθανασίου – Τ. Παπαϊωάννου με 9 βαθμούς.

Αυτές οι τρεις κατηγορίες γίνονται στα πλαίσια της πρώτης φάσης του αγώνα που ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Η δεύτερη φάση αφορά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών κατηγοριών που ταυτόχρονα είναι και πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x