Γενικά

Πρεμιέρα της Τόλιου στην Ισπανία και της Τσεκούρα στη Σερβία μετά από νέες συμφωνίες τους τον χειμώνα

Η Τσεκούρα θα ζήσει νέα εμπειρία σε ξένο πρωτάθλημα, καθώς έκανε ανάλογη συμφωνία με την TTC Josip Kolumbo, ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας της Σερβίας.

Τον χειμώνα ήρθαν σε νέες συμφωνίες με ξένα κλαμπ και το βράδυ της Παρασκευής 19/01 πραγματοποίησαν την πρεμιέρα τους.

Ο λόγος για τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών Κατερίνα Τόλιου και Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα. Η μεν έκλεισε μέχρι το τέλος της περιόδου στην CDTM Hujase Jaen από την Ανδαλουσία και θ' αγωνιστεί πάλι στην ισπανική λίγκα μετά τις δύο προηγούμενες σεζόν, όπου βρέθηκε στη Reus Miro.

Η Τσεκούρα θα ζήσει νέα εμπειρία σε ξένο πρωτάθλημα, καθώς έκανε ανάλογη συμφωνία με την TTC Josip Kolumbo, ομάδα της Α1 εθνικής κατηγορίας της Σερβίας. Θυμίζουμε ότι παράλληλα με την ελληνική Α1 οι διεθνείς μας αγωνίζονται από την αρχή της σεζόν στη Γαλλία (Ρεν, 2η εθνική κατηγορία) και τη Σουηδία (Γιούνο, 1η εθνική κατηγορία) αντίστοιχα. Χτες ήταν θετική η παρουσία τους στη νέα αγωνιστική υποχρέωση, την ήττα γνώρισε το κλαμπ της Τόλιου, ενώ με νίκη συνέχισε η ομάδα της Τσεκούρα.

Στην Iberdrola Superdivision Femenina το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τη 12η αγωνιστική. Η Τόλιου φόρεσε πρώτη φορά τη φανέλα της CDTM Hujase Jaen, την οποία θα ενισχύσει στον 2ο γύρο. Η ομάδα έχασε εκτός έδρας 4-2 από την Unio Esportiva Sant Cugat και η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια είχε ατομικά 1 νίκη και 1 ήττα. Στο ντεμπούτο της έχασε φυσιολογικά με 3-0 σετ από την Κινέζα Χου Λιμέι, η οποία πριν από 10 χρόνια είχε φτάσει και στην τοπ 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Στο δεύτερο παιχνίδι της η πρωταθλήτριά μας έκαμψε με 3-2 σετ και ανατροπή από 0-2 την Ισπανίδα Μαριόνα Μουννέ. Στη βαθμολογία η Hujase Jaen είναι 9η με 6 βαθμούς κι επιδιώκει την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία.

Στη Σούπερ Λίγκα της Σερβίας η Τσεκούρα έκανε ντεμπούτο με την Ttc Josip Kolumbo στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Yoka. Επικρατώντας με 4-2 η ομάδα της έπιασε τη Yoka στην 5η θέση με 17 βαθμούς ύστερα από σε 12 αγώνες. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 σημείωσε νίκη απέναντι σε δυνατή Σέρβα και ηττήθηκε από Ουγγαρέζα αθλήτρια. Το πρωτάθλημα έχει πλέι οφ και ο στόχος της ομάδας είναι να φτάσει στον τελικό. Να σημειωθεί ακόμα ότι το σύστημα διεξαγωγής του κάθε ομαδικού αγώνα στη γειτονική χώρα είναι ίδιο με την Ελλάδα. Νικήτρια δηλαδή, αναδεικνύεται η ομάδα που φτάνει πρώτη στις τέσσερις επί μέρους νίκες και στο 3-3 γίνεται αγώνας διπλού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x