Γενικά

Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ: Στην οκτάδα σταμάτησε η πορεία του Χατζηκυριάκου, αποκλεισμός για Μπουρνιά

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η δυνατή εκπροσώπηση της Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση αθλητών με αναπηρίες στο Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά στην Πατάγια της Ταϊλάνδης.

Δύο κορυφαία ονόματα, ο Μάριος Χατζηκυριάκος στην κλάση 6 των ορθίων κι η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά στην κλάση 3 των αθλητριών σε αμαξίδιο, ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τους αγώνες τους Παγκόσμιο Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά στην Πατάγια της Ταϊλάνδης με την ικανοποίηση της πολύ καλής προσπάθειας.

Περισσότερο προχώρησε ο Χατζηκυριάκος, που έχει ζήσει πριν από τρία χρόνια και τη χαρά της συμμετοχής σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρωταθλητής μας πέρασε ως δεύτερος από τη φάση των γκρουπ κι αποκλείστηκε δύσκολα στην οκτάδα. Αν επικρατούσε εκεί, τότε θα χρειαζόταν δύο ακόμα νίκες και την πρωτιά για να προκριθεί στο Παρίσι.

Η Μπουρνιά είχε από την αρχή πολύ υψηλά εμπόδια μπροστά της. Έμεινε τρίτη στο πρώτο γκρουπ, αλλά είναι σε νεαρή ηλικία ακόμα και σίγουρα πήρε νέες πολύτιμες εμπειρίες που θα τη βοηθήσουν στο μέλλον.

Στην κλάση 6 των ανδρών, ο Χατζηκυριάκος ήθελε στο Προ-Παραολυμπιακό να πάει όσο πιο μακριά γίνεται και να κυνηγήσει την υπέρβαση της πρόκρισης. Το κατάφερε αρχικά με την πρόκριση από τα γκρουπ. Στην τρίτη αγωνιστική έδωσε το καθοριστικό παιχνίδι με τον Αμερικανό Σάμουελ Ουίλιαμ- Αλτσχούλερ. Πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 σετ, έφτασε τους 5 βαθμούς και πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση από το τέταρτο γκρουπ, όπου άρχισε ως επικεφαλής. Τα σετ: 11-9, 7-11, 11-5 και 11-8.

Ο απολογισμός του Χατζηκυριάκου ήταν 2 νίκες και 1 ήττα. Πρώτος με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς ήρθε ο Εσαούλοφ, που δηλώθηκε στην Ταϊλάνδη ως ανεξάρτητος.

Στο ταμπλό των «8» ο δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2019 κληρώθηκε με τον Ιταλό Ραϊμόντο Αλέτσι, ο οποίος αρχικά είχε κυριαρχήσει ως πρώτο φαβορί στο τρίτο γκρουπ με το απόλυτο των επιτυχιών. Με κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι») στο backhand, ο Αλέτσι έχει τρόπο παιχνιδιού που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ο Έλληνας διεθνής βρήκε λύσεις σε αρκετά σημεία του αγώνα, έπαιξε με σωστή συγκέντρωση και τακτική στις αδυναμίες του αντιπάλου, όμως του έλειψε η μπαλιά παραπάνω στα δύο πιο κρίσιμα σετ.

Στο πρώτο, το οποίο έχασε στην παράταση, και το τέταρτο, στο οποίο έσωσε τρία ματς μπολ και δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή (12-14, 2-11, 11-4, 10-12).

Στην κλάση 3 των γυναικών η Μπουρνιά μετείχε στο πρώτο γκρουπ. Στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση η «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου κι Ευρώπης είχε χάσει 3-0 σετ από την Τουρκάλα επικεφαλής Χατιτσέ Ντουμάν και την Παρασκευή «λύγισε» με 3-1 από την Κινέζα Ζονγκχούι Γιανγκ (1-11, 12-10, 2-11, 4-11).

Έπαιξε με ανώτερη αντίπαλο, αλλά, έτσι κι αλλιώς, οι ελπίδες πρόκρισης στα ημιτελικά, έστω με τη δεύτερη θέση, είχαν χαθεί από την Πέμπτη επειδή η Ασιάτισσα είχε νικήσει την Ντουμάν με 3-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x