Κολύμβηση

«Οι ναυαγοσώστες είχαν παραλύσει» - Η προπονήτρια της Άλβαρες κατηγορεί τους διοργανωτές

«Είδα τους ναυαγοσώστες να μην πηδούν στο νερό και να έχουν παραλύσει. Τους φώναζα, από την άλλη πλευρά της πισίνας να πέσουν στο νερό, αλλά παρατήρησα ότι έμεναν αδρανείς»...

Σοκαρισμένη από τις καθυστερημένες έως και ανύπαρκτες αντιδράσεις των διοργανωτών στο λιποθυμικό επεισόδιο που είχε η Ανίτα Άλβαρες δηλώνει η προπονήτριά της. Η Αντρέα Φουέντες αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανείς από τους υπεύθυνους που -όπως φαίνεται- να γνώριζε το πώς θα έπρεπε να λειτουργήσει σε αυτή την έκτακτη συνθήκη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει όχι μόνο δεν άργησαν να αντιδράσουν αλλά και δεν γνώριζαν τα βασικά για την επαναφορά της αθλήτριας.

«Οι αθλητές πάντα θέλουν να φτάσουν στα όριά τους και κάποιες στιγμές τα φτάνουν και τα ξεπερνούν», ανέφερε σε ΜΜΕ στην Ισπανία και συνέχισε περιγράφοντας το περιστατικό. «Είδα τους ναυαγοσώστες να μην πηδούν στο νερό και να έχουν παραλύσει. Τους φώναζα, από την άλλη πλευρά της πισίνας να πέσουν στο νερό, αλλά παρατήρησα ότι έμεναν αδρανείς. Έτσι αποφάσισα να πέσω εγώ στο νερό. Είδα ότι βυθιζόταν αρκετά γρήγορα και έτσι κολύμπησα όσο το δυνατό πιο γρήγορα μπορούσα», ανέφερε.

«Ο ναυαγοσώστης της κρατούσε το πρόσωπο πάνω, ενώ το πρώτο πράγμα που σου μαθαίνουν όταν κάποιος δεν αναπνέει είναι να του γυρίσεις το κεφάλι πλάγια. Έτσι της γύρισα το κεφάλι εγώ από την στιγμή που ο ναυαγοσώστης κοίταζε αλλού. Σχεδόν ένιωσα ότι έπρεπε να σώσω και τον ναυαγοσώστη καθώς δεν φάνηκε να είναι καλός κολυμβητής. Ήθελε να κάνει τη δουλειά του αλλά εγώ προσπαθούσα να την βγάλω από το νερό το συντομότερο δυνατό αλλά εκείνος με βάραινε», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x