Μαχητικά Αθλήματα

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ψαρρός - Χάλκινο μετάλλιο ο Κανέλλος

Χρονιά κι ευρωπαϊκό μετάλλιο για τον Αριστείδη-Νικόλαο Ψαρρό στις διοργανώσεις ταε-κβον-ντό.

Ο Αριστείδης-Νικόλαος Ψαρρός κατέκτησε την Πέμπτη την κορυφή στα -48 κιλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ταε-κβον-ντό εφήβων-νεανίδων που «άνοιξε αυλαία» στο Ταλίν της Εσθονίας, τριπλασιάζοντας έτσι τα προσωπικά του μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις της «γηραιάς ηπείρου».

Την ίδια στιγμή, ο Μάριος Κανέλλος, πήρε το «παρθενικό» του μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού ήταν τρίτος στην κατηγορία των -51 κιλών, όπου συμμετείχαν συνολικά 24 αθλητές.

Την πέμπτη θέση στην πρεμιέρα της διοργάνωσης πήραν οι Δέσποινα Ναλμπάντη (-44kg), Βασιλική Παπαδοπούλου (-42kg), Μελίνα Γεωργίου (-46kg) και Δημήτρης Τριανταφυλλάκης (-45kg).

Με τα δύο σημερινά μετάλλια, το ελληνικό ταε-κβον-ντό έφτασε τα 92 στην ιστορία της διοργάνωσης, 23 εκ των οποίων είναι χρυσά.

Τρίτο ευρωπαϊκό μετάλλιο ο Ψαρρός από το 2021!
Το Ταλίν αποδεικνύεται γούρικο για τον Ψαρρό, αφού στην εσθονική πρωτεύουσα το 2021 κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό μετάλλιο και συγκεκριμένα το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό παίδων. Πέρυσι στη Μάλτα, ο Έλληνας πρωταθλητής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και πάλι στους παίδες, ενώ την Πέμπτη έφτασε, μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα, στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στο Ευρωπαϊκό εφήβων.

Τρία μετάλλια σε τρία χρόνια για έναν εξαιρετικό αθλητή, σταθερό αγωνιστικά που ξέρει πως να ξεπερνάει τα εμπόδια που παρουσιάζονται στον δρόμο του. Ένα από αυτά ήταν κι ο Τούρκος Γελαλντί στον τελικό των -48 κιλών. Ο Ψαρρός, αν και έχασε την πρώτη περίοδο 14-12, τελικά όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει στη δεύτερη (7-9), αλλά να πάρει και τη νίκη, κατακτώντας την τρίτη περίοδο (8-10).

Στον δρόμο για τον τελικό, ο Ψαρρός νίκησε 2-0 τον Ουκρανό Ναχάιτσεφ, 2-0 τον Ισραηλινό Μανσούρ, αλλά και 2-0 τον Γάλλο Γκαρσία στον ημιτελικό.

Στα -51 κιλά, ο Κανέλλος προκρίθηκε στους «16» μετά τη νίκη 2-0 επί του Βόσνιου Ντιζντάρ, ενώ πέρασε στα προημιτελικά, επικρατώντας 2-1 του Δανού Πέτερσεν. Στον αγώνα για την είσοδό του στα ημιτελικά, νίκησε 2-0 τον Σλοβένο Μίκλαβτσιτς, για να γνωρίσει την ήττα στην τετράδα από τον Ουκρανό Μανένκοφ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:
Έφηβοι: -55, -59, -63kg | Νεάνιδες -49, -52, -55kg

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x