Γενικά

Η πρώτη νίκη του Σταματούρου και η επιστροφή της Παπαδημητρίου στη Γερμανία

Είχαν ορισμένα ιδιαίτερα σημεία οι αγώνες Ελλήνων πρωταθλητών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα τις τελευταίες ημέρες.

Τόσο που έχουν «απλωθεί» οι ελληνικές παρουσίες στο ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ, υπάρχουν αγώνες σχεδόν κάθε βδομάδα, όμως κάποιοι του τελευταίου τριημέρου προσέλαβαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για συγκεκριμένους λόγους.

Στη δεύτερη εθνική κατηγορία της Γαλλίας κατ’ αρχάς, τη λεγόμενη Pro B, σημείωσε την «παρθενική» του νίκη ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, Γιώργος Σταματούρος, που αγωνίζεται με τη φανέλα της Ιστρ. Επίσης, στη Γαλλία και τις National κατηγορίες έγιναν το περασμένο Σάββατο δύο αγώνες με ελληνικές «μονομαχίες».

Πρωταγωνιστές στη μία περίπτωση (πέμπτη κατηγορία ανδρών) ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Γιάννης Βλοτινός και ο Ανέστης Καριοφυλλίδης και στην άλλη (δεύτερη κατηγορία γυναικών) η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Ακόμα, η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, επανήλθε την Κυριακή επιτυχώς στη δράση στην Μπουντεσλίγκα 2 της Γερμανίας, κοντά δύο μήνες μετά από τον τραυματισμό της στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.

Η Ιστρ, στην οποία μετακινήθηκε φέτος ο Γιώργος Σταματούρος, έχει δώσει τρεις αγώνες. Ο τελευταίος ήταν Τρίτη βράδυ εντός έδρας με την 4S Τουρ. Ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση, επικράτησε η φιλοξενούμενη ομάδα με 3-2 σετ, με τον 22χρονο διεθνή να δίνει ένα ατομικό ματς και να μετέχει και στο διπλό στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι.

Η νίκη ήρθε εναντίον του πολύ αξιόλογου Γάλλου διεθνούς, Λίλιαν Μπαρτέ, και ήταν η πρώτη του στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ύστερα από δύο ήττες.

Στο διπλό, η Ιστρ κάμφθηκε κι, έτσι, γνώρισε την τρίτη ήττα της φέτος στην Pro Β.

Στην Μπουντεσλίγκα 2, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έκανε τη δεύτερη φετινή συμμετοχή της με τη φανέλα της Ανρόχτ, αλλά το πιο σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι έδωσε τα πρώτα της παιχνίδια μετά από τον τραυματισμό της στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το γερμανικό κλαμπ έχασε 6-3 σετ εκτός έδρας από την Κόλμπερμουρ και η 17χρονη πρωταθλήτριά μας έβγαλε καλό πρόσωπο στην επάνοδό της μέσα από δύο δυνατά ματς. Αρχικά, είχε οριακή ήττα στο διπλό με συμπαίκτρια τη Λέα Γκρόχμαν και, στη συνέχεια, πήρε τη νίκη με 3-1 σετ απέναντι στη Λάουρα Κέιμ. Η αριστερόχειρας διεθνής μας είχε αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο και στο δεύτερο στη σειρά ματς του πρωταθλήματος.

Στη νίκη της Ανρόχτ επί της Λανγκβέιντ με 6-3 είχε επικρατήσει στο διπλό με την ίδια παρτενέρ και είχε χάσει στο απλό.

Η Μπουντεσλίγκα 2 των γυναικών συνεχίζεται την προσεχή Κυριακή, αλλά η Παπαδημητρίου θα λείψει, καθώς έχει θ’ αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αθλητών έως 21 ετών, που θα γίνει 20-21 του μήνα στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x