Γενικά

Πρώτη θέση στο τουρνουά πινγκ πονγκ Α.Με.Α. της Ιορδανίας για Μπουρνιά

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη διαδρομή της στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τα άτομα με αναπηρίες η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά.

Η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά πήρε την πρώτη θέση στην κλάση 1 των γυναικών στο ITTF Al-Watani Para Championships 2023 που άρχισε την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Αμμάν.

Μπορεί πριν από έναν μήνα να μην είχε την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί επί ελληνικού εδάφους στο δεύτερο διεθνές Οπεν Α.Με.Α. της Κεφαλονιάς επειδή δεν είχε επαρκείς συμμετοχές η κατηγορία της, ωστόσο επανήλθε απόλυτα έτοιμη στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και, υπό τις οδηγίες της ομοσπονδιακής προπονήτριας, Ελευθερίας Νταουντάκη, έφτασε στην επιτυχία.

Ήταν μάλιστα, πρώτο φαβορί και επιβεβαίωσε τον ρόλο της με πολύ καλές εμφανίσεις και χωρίς ν’ απειληθεί ιδιαίτερα.

Η κλάση 1 άρχισε και τελείωσε την Πέμπτη με τέσσερις συμμετοχές κι ενιαίο γκρουπ που παίχτηκε με το σύστημα μία προς όλες. Η Μπουρνιά, η οποία διατηρεί τον Ιούνιο τη θέση της στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών της κλάσης 1, κατέλαβε την κορυφή όχι απλά με το απόλυτο των νικών, αλλά χωρίς να χάσει σετ.

Στην πρώτη αγωνιστική νίκησε την Ινδή Εκτά Μπιγιάν με 3-0 σετ (11-4, 11-5, 11-1) και, στη συνέχεια, επιβλήθηκε της Ανφάι Αλτουφαίρι από το Κουβέιτ με 3-0 (11-1, 11-4, 11-2) και της Μαριάμ Αλμιρίσλ από τη Σαουδική Αραβία με το ίδιο σκορ (11-4, 11-2, 11-2).

Να θυμίσουμε ότι στο περυσινό αντίστοιχο τουρνουά της Ιορδανίας η μετέπειτα «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο απλό, ενώ γενικά η ελληνική αποστολή είχε ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x