Γενικά

Ψήφισε κατά των κλειστών λιγκών η ολομέλεια της Ευρωβουλής

Η Ευρωβουλή με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισε κατά των κλειστών λιγκών.

Με ψήφους 597 υπέρ, 36 εναντίον και 55 απόντες, τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τάχθηκαν κατά των κλειστών λιγκών ή διοργανώσεων.

Η Ευρωβουλή υποστήριξε την επιθυμία ώστε η αθλητική κουλτούρα της Ευρώπης να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη, η περιεκτικότητα, τη βιωσιμότητα, τις διοργανώσεις που είναι προσβάσιμες σε όλους, την αθλητική αξία και τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, αντιτίθεται με σθένος στις διοργανώσεις που έχουν αποσχιστικό χαρακτήρα και που υποβαθμίζουν, βάζοντας κίνδυνο, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού αθλητικού οικοσυστήματος.

Εισηγητής του θέματος, ήταν ο Πολωνός Ευρωβουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τομας Φρανκόφσκι, ο οποίος, με αφορμή τη δημιουργία της European Super League και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, το έφερε προς ψήφιση στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, όπου συγκέντρωσε θετικές τις 29 από τις 31 συνολικά ψήφους.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, η εισήγηση του Φρανκόφσκι, ήρθε προς ψήφιση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία πήρε σαφέστατη θέση εναντίον των κλειστών Λιγκών και των αποκλεισμών.

Την απόφαση χαιρέτισε η UEFA με ανακοίνωσή της.

Είναι σίγουρα μία ισχυρή απόφαση που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει βάθρο λήψης αποφάσεων για την ανοιχτή νομική διαμάχη της FIBA και της ULEB με την Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x