Μαχητικά Αθλήματα

Αλλάζουν τα δεδομένα στην πυγμαχία - Οι Κουβανοί μπορούν να παίξουν επαγγελματικά ματς!

Μία από τις μεγαλύτερες και παραδοσιακές δυνάμεις της πυγμαχίας, η Κούβα πλέον επέτρεψε στους αθλητές της να παίζουν επαγγελματικά παιχνίδια.

Έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στην επαγγελματική πυγμαχία. Ποιοι; Οι Κουβανοί πυγμάχοι. Όπως έγινε γνωστό, οι αθλητές της Κούβας έχουν το ΟΚ να παίξουν επαγγελματικούς αγώνες με τον κρατικό… περιορισμό που υπήρχε από το 1960 πλέον να αίρονται και για πρώτη φορά να μπορούν να παίζουν διεκδικώντας τους παγκόσμιους τίτλους.



Η Κούβα είναι μία από τις μεγαλύτερες σχολές πυγμαχίας στον κόσμο και μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Ωστόσο οι αθλητές της έμεναν ερασιτέχνες με τους αρμόδιους φορείς της χώρας να μην επιτρέπουν στους Κουβανούς πυγμάχους -υψηλού επιπέδου- να γίνονται επαγγελματίες, άρα και να συμμετέχουν σε επαγγελματικά παιχνίδια διεκδικώντας παγκόσμιους τίτλους. Πλέον με την αλλαγή αυτή από τη Κουβά, οι πυγμάχοι μπορούν να γίνουν επαγγελματίες. Μάλιστα, ήδη η ομοσπονδία της χώρας σύναψε και συμφωνία με την Golden Rings Promotions, για να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων τους.

Άξιο αναφοράς στατιστικό στοιχείο που αποδεικνύει τη δυναμική της χώρας στο άθλημα είναι τα αποτελέσματά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο η Κούβα έχει κατακτήσει 41 χρυσά μετάλλια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x