Γενικά

Πώς τελείωσαν οι Έλληνες αθλητές την πρώτη φάση στις National κατηγορίες της Γαλλίας

Το περασμένο σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε στη Γαλλία η πρώτη φάση στις National κατηγορίες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Είναι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα πινγκ πονγκ της Γαλλίας, που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν τους συντριπτικά περισσότερους Έλληνες αθλητές και μαζί με την ευκαιρία που τους δίνουν για δυνατά παιχνίδια, παίρνουν ξεχωριστό χρώματα από την ποιότητα και τα αποτελέσματά τους.

Μετά την περυσινή ακύρωση, λόγω του κορωνοϊού, τα πρωταθλήματα από την τρίτη ως την πέμπτη διασυλλογική κατηγορία της Γαλλίας διεξάγονται κανονικά φέτος και, μετά το κλείσιμο της πρώτης ενότητας, θα γίνουν νέα γκρουπ για την τελική έκβαση της προσπάθειας όλων των ομάδων.

Πάνω από είκοσι Έλληνες αθλητές μετέχουν στη διοργάνωση, έχουν έντονη παρουσία και φέτος, μάλιστα αρκετοί πανηγύρισαν με τις ομάδες τους κορυφαίες θέσεις στους ομίλους. Στις γαλλικές National αγωνίζονται οι Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Νίκος Αντωνιάδης, Δημήτρης Κορδούτης, Ιάσονας Κορδούτης, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Πετρής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αντώνης Μαλινάκης, Αλέξανδρος Μαδέσης, Ιάκωβος Αϊβατίδης, Ζήσης Δουκέρης, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Ανέστης Καριοφυλλίδης, Ελισάβετ Τέρπου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Επιγραμματικά, θα παρουσιάσουμε τι έκαναν οι «ξενιτεμένοι» της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι ομάδες τους στην πρώτη φάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η γαλλική ομοσπονδία στο διαδίκτυο.

Στους άνδρες, η National 1 είναι η τρίτη κατηγορία στη χώρα μετά την Pro A και την Pro B. Η Ρομάν, στην οποία αγωνίζεται για άλλη μια χρονιά ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ολοκλήρωσε με ήττα την πρώτη φάση στο τέταρτο γκρουπ. Έχασε 8-3 σετ εκτός έδρας από την Κουνιό Βιλνέβ και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 15 βαθμούς. Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών είχε συνολικά 15 νίκες και 3 ήττες.

Επίσης, στο τέταρτο γκρουπ της National 1, η Αντίμπ του Δημήτρη και του Ιάσονα Κορδούτη πήρε την πέμπτη θέση με 11 βαθμούς. Στον επίλογο, έχασε από την Μπουλόν Μπιλανκούρ με 8-1 σετ. Τα αδέρφια Κορδούτη έχουν γεμάτη σεζόν. Παίζοντας κάποια ματς και με τη δεύτερη ομάδα της Αντίμπ στη National 3, ο Ιάσονας εμφάνισε απολογισμό 13 νίκες και 11 ήττες και ο Δημήτρης 8 νίκες και 12 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία, η Σαρτρ 2 του Κώστα Λαγογιάννη αρκέστηκε στην έβδομη και προτελευταία θέση στο πρώτο γκρουπ με 10 βαθμούς. Στο φινάλε, έφερε ισοπαλία εκτός έδρας 7-7 με τη Βατινιέ. Ο πολύπειρος διεθνής είχε 10 νίκες και 5 ήττες σε αυτήν τη φάση.

Στο τρίτο γκρουπ της National 1, η Ενεμπόν 2 του Κωνσταντίνου Λυκοστράτη έμεινε στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς. Το περασμένο Σάββατο παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 7-7 στην Κορμπεβουά. Ο αριστερόχειρας αθλητής μας είχε ατομικό απολογισμό 6 νίκες και 9 ήττες.
Στη National 2, η Νις Καβιγκάλ του Τάσου Ρηνιώτη πρωταγωνίστησε στο δεύτερο γκρουπ, όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια. Ήρθε πρώτη χωρίς ήττα, συγκεντρώνοντας 20 βαθμούς και στην επόμενη φάση θα διεκδικήσει την άνοδο. Στον επίλογο της πρώτης φάσης, η Νις νίκησε ως γηπεδούχος 8-4 τη Μαρμάντ.

Στην ίδια κατηγορία, η Ερμόν Πλεσί, στην οποία αγωνίζονται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Γεράσιμος Πετρής, κατετάγη έκτη στο τρίτο γκρουπ. Στο φινάλε, έκαμψε με 8-3 την Μπετούν και μάζεψε 12 βαθμούς. Ο Παπαδημητρίου παρουσίασε πολύ καλό απολογισμό με 15 νίκες και 2 ήττες, ενώ ο Πετρής, που ακόμα μαζεύει τις πρώτες εμπειρίες από το εξωτερικό, είχε 9-9 αντίστοιχα.

Στο όγδοο γκρουπ της πρώτης φάσης κι, επίσης, στη National 2, η Σεν Ντενί του Στράτου Δαμιανή περιορίστηκε στην έβδομη θέση με 9 βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική ηττήθηκε στην έδρα της με 8-0 σετ από τη Ρεμς Ολυμπίκ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020 είχε στο σύνολο 5 νίκες και 7 ήττες.

Στη National 3, η Σεν Πιέρ 2 του Γιάννη Βλοτινού, του Ανέστη Καριοφυλλίδη και του Ζήση Δουκέρη ήταν άψογη στο τέταρτο γκρουπ. Πήρε την πρωτιά με επτά νίκες σε ισάριθμα ματς και 21 βαθμούς και παλεύει για την προαγωγή. Το Σάββατο, νίκησε ως φιλοξενούμενη την Γκραν Κουεβίλ με 8-3 σετ. Ο αγέρωχος Βλοτινός είχε 100% αποτελεσματικότητα με 11 νίκες σε 11 αγώνες. Ο Δουκέρης παρουσίασε 11 νίκες και 2 ήττες και ο Καριοφυλλίδης 6 νίκες και 1 ήττα.

Στο ίδιο γκρουπ, η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη κατέλαβε την τρίτη θέση με 15 βαθμούς. Στην έβδομη αγωνιστική, κάμφθηκε εντός έδρας για την Ιγκνί με 8-3 σετ. Ως πρώτος παίκτης της ομάδας του, ο διεθνής αθλητής είχε συνολικά 13 νίκες και 2 ήττες.

Στο δεύτερο γκρουπ της National 3, η Βιλιέρ του Αντώνη Μαλινάκη κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς. Ισοβάθμησε στην κορυφή, μάλιστα, με τη Ρουέν SPO. Στον τελευταίο της αγώνα, νίκησε 8-1 την Ορόρ Βιτρ εκτός έδρας. Με συμφωνία για λίγες συμμετοχές, ο Χανιώτης πρωταθλητής εμφάνισε μόνο νίκες σε 5 αγώνες.

Στο πέμπτο γκρουπ της National 3, η Μανόμ 2 του Ιάκωβου Αϊβατίδη πήρε την έκτη θέση με 11 βαθμούς. Το Σάββατο, ξεπέρασε εκτός έδρας τη Σάρεμπουργκ με 8-6. Στην πρώτη του χρονιά σε ξένο πρωτάθλημα, ο 19χρονος πρωταθλητής σημείωσε στην αρχική φάση 8 νίκες και 7 ήττες.
Στην ίδια κατηγορία, η Ποντούάζ Σερζί 2 του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη πήρε την πρωτιά στο δέκατο γκρουπ. Σημείωσε, μάλιστα, το απόλυτο των επιτυχιών και μάζεψε 21 βαθμούς. Στο φινάλε, συνέτριψε εκτός έδρας την Αρνάζ με 8-0 σετ. Ο Χατζηλυγερούδης ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας με 15 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Επίσης, στη National 3, η Γκρεσιβοντάν Μπελεντόν, όπου πήγε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Αλέξανδρος Μαδέσης τερμάτισε στην έκτη θέση του 14ου γκρουπ με 12 βαθμούς. Στο τέλος της πρώτης φάσης, νίκησε εντός έδρας τη Νις Καβιγκάλ 2 με 8-6. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων στην «παρθενική» του σεζόν εκτός συνόρων έχει ατομική στατιστική 11 νίκες και 4 ήττες.

Στις γυναίκες, και τη National 1, είχαμε κατ’ αρχάς την παρουσία στο ίδιο γκρουπ τριών ομάδων με Ελληνίδες αθλήτριες. Στο δεύτερο γκρουπ, ισοβάθμησαν στην κορυφή και τους 17 βαθμούς η Ρεν Πολ Μπερ 1 της Αλίκης Κιούφη με τη Σεν Πιέρ 2, όπου αγωνίζονται η Ελισάβετ Τέρπου και η Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία στο site της FFTT 1η είναι η Ρεν Πολ και δεύτερη η Σεν Πιέρ, πάντως και οι δύο πάνε στη δεύτερη φάση για να συναντήσουν τις πρώτες ομάδες από τα άλλα γκρουπ. Στο δεύτερο γκρουπ μετείχε και η Εσιρόλ της Δήμητρας Τσεκούρα. Η ομάδα πήρε την έκτη θέση με 13 βαθμούς.

Το Σάββατο στην τελευταία αγωνιστική, η Ρεν έφερε εκτός έδρας 7-7 με τη Σεν Ντενί. Η Εσιρόλ έχασε ως γηπεδούχος 8-1 σετ από τη Σεν Κουεντέν 2, ενώ η Σεν Πιερ νίκησε ως φιλοξενούμενη 8-2 την Ανεσί.

H Τέρπου ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος με προσωπικό απολογισμό 13 νίκες και 4 ήττες. Η Ζαβιτσάνου, έχοντας δώσει στα μέσα Νοεμβρίου τα τελευταία της ματς, είχε 4 νίκες 4 ήττες. Η Τσεκούρα είχε στατιστική 9 νίκες και 7 ήττες.

Η Κιούφη, που αγωνίστηκε βασικά στη National 1, αλλά είχε ορισμένα ματς και στη National 2 με τη δεύτερη ομάδα της Ρεν Πολ Μπερ, έχει συνολικό απολογισμό 8 νίκες και 7 ήττες.

Επίσης, στη National 2 η Ερμόν/Ερμπλ, όπου αγωνίζεται η Ιωάννα Γερασιμάτου, κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 18 βαθμούς. Στο φινάλε της πρώτης φάσης, υπέστη τη μοναδική ήττα της και ήταν εντός έδρας με 8-2 σετ από την Μονζάν/Λαβάλ, που αναδείχτηκε και νικήτρια του γκρουπ. Η νεαρή πρωταθλήτρια τα πήγε εξαιρετικά σε ατομικό επίπεδο με 12 νίκες και μόλις 1 ήττα.

Στη Γαλλία, τεστάρει πρώτη φορά τις δυνάμεις του και ο Φώτης Αρβανίτης, αγωνιζόμενος με την Εσιρόλ Εμπέν στην Pre National. Στους πρώτους μήνες του πρωταθλήματος, είχε 9 νίκες και 12 ήττες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x