Στίβος

«Ραντεβού» Ολυμπιονικών στην Καλλιθέα

Με τη συμμετοχή των Μίλτου Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλή, αλλά και παγκόσμιων πρωταθλητών και κορυφαίων αθλητών θα διεξαχθεί φέτος το μίτινγκ αλμάτων «International Jumping Meeting» στις 25 Μαΐου.

Το Μίτινγκ Αλμάτων «International Jumping Meeting» στις 25 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, αναμένεται και φέτος να τραβήξει όλα τα βλέμματα!

Στο μήκος ανδρών, ασφαλώς ξεχωρίζει η συμμέτοχη του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος πέρυσι στην Καλλιθέα με άλμα στα 8,60 πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2021.

Στον αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, καθώς, επίσης, και έναν εκ των κορυφαίων Κινέζων αλτών στο μήκος, τον Χουάνγκ Τσανγκζού, ο οποίος είναι ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 στο Πόρτλαντ.
Ακόμη, στο μήκος θα αγωνιστεί ένας από τους κορυφαίους άλτες της Νότιας Αμερικής, ο Ουρουγουανός Εμιλάν Λάσα.

Στο τριπλούν, θα αγωνιστούν ο Κινέζος, Ζου Γιαμίγκ, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, καθώς, επίσης, και οι άλλοι δύο καλύτεροι συμπατριώτες του, Γου Ρούιτινγκ και Φανγκ Γιάογινγκ.

Από ελληνικής πλευράς, δυναμικό παρών θα δώσουν οι πρωταθλητές μας, Ανδρέας Πανταζής και Νίκος Ανδρικόπουλος.

Στο άλμα επί κοντώ, ο τέταρτος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Εμμανουήλ Καραλής, είναι έτοιμος για υψηλές «πτήσεις». ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουμε και τις συμμετοχές των Χατζίου και Ρίζου.

Στο ύψος, ο Σουηδός Φαμπιάν Ντέλριντ, o Βούλγαρος Τίχομιρ Ιβανόφ και ο Έλληνας πρωταθλητής, Αντώνης Μέρλος, υπόσχονται έναν δυνατό αγώνα.

Στις γυναίκες, τώρα, ξεχωρίζουν στο ύψος η συμμετοχή της Μαυροβούνιας Μαρίγια Βούκοβιτς, που ήρθε ένατη στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο, της Σουηδέζας Μάγια Νίλσον, της Τσέχας Μιχαέλα Χρούμπα και των Ελληνίδων πρωταθλητριών, Τατιάνας Γκούσιν και Ιωάννας Ζάκκα.

Στο τριπλούν, θα συμμετάσχουν η Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν, η Ουζμπέκα Ροξάνα Κιντογιάζο, η Τουρκάλα Ντανισμπάρ Τουγκμπά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20, Σπυριδούλα Καρύδη.

Στο άλμα επί κοντώ, θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, η Τουρκάλα Αλικζάν Μπουσέ και η Κατερίνα Βαγενά.

Στο μήκος, η «χρυσή» Bαλκανιονίκης, Βασιλική Χαϊτίδου, θα αντιμετωπίσει τις Τίμπε Γιόχανσον, Μαεγί Νταλμά και Οκσάνα Μαρτίνοβα.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη ΓΓΑ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης 15:30.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x