Γενικά

Ρηνιώτης και Κ. Κωνσταντινόπουλος «μονομάχησαν» σε σερβικό έδαφος

Στα είκοσι χρόνια που υπάρχει ελληνική παρουσία σε διασυλλογικά πρωταθλήματα πινγκ πονγκ του εξωτερικού έχουν καταγραφεί πολλές «κόντρες» μεταξύ Ελλήνων διεθνών.

Υπάρχουν «μονομαχίες» Ελλήνων πρωταθλητών πινγκ πονγκ σε εδάφη κορυφαίων χωρών στο άθλημα και στο πλαίσιο πρώτης εθνικής κατηγορίας, «μονομαχίες» και σε πρωταθλήματα λιγότερο δυνατά. Την Κυριακή, όμως, είχαμε για πρώτη φορά έναν ελληνικό «εμφύλιο» στη Σερβία!

Στην τρίτη εθνική κατηγορία της χώρας συγκεκριμένα, όπου μέσα στις συμφωνίες που έκλεισαν με ξένα σωματεία για την περίοδο 2020-2021 ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πήγαν για το οικονομικό κίνητρο σε δύο κλαμπ από την πόλη Νις. Την Παλίλουλα του πρώτου και την Ραντνίσκι του δεύτερου.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε ματς κορυφής για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Νίκησε 4-2 σετ η Ραντνίσκι, αλλά στην ισοβαθμία κατέκτησε η Παλίλουλα την πρώτη θέση και το δικαίωμα να πάει στα πλέι οφ ανόδου, ενώ στην αναμέτρηση των συμπαικτών στην Εθνική ομάδα επικράτησε ο Ρηνιώτης με 3-2 σετ.

Εξάλλου, τη Δευτέρα ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο τουρνουά νέων της Πορτογαλίας η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού στην ηλικιακή κατηγορία Under 19.

Στη Σερβία, ο Κωνσταντινόπουλος πήγε την περασμένη βδομάδα πρώτη φορά για προπονήσεις και αγώνα με τη Ραντνίσκι, ενώ ο Ρηνιώτης είχε ήδη πάρει μέρος φέτος σε αγώνες της Παλίλουλα. Η αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν αποφασιστικής σημασίας, καθώς διεξαγόταν η τελευταία αγωνιστική και κρινόταν η πρωτιά. Η Παλίλουλα ήταν στην κορυφή, η Ραντνίσκι ακολουθούσε και μόνο ο πρώτος πηγαίνει στα πλέι οφ για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.

Έγινε θεαματικό και συναρπαστικό ματς με τους δύο Έλληνες άσους να ξεχωρίζουν και να προσθέτουν ποιότητα και σασπένς. Η Παλίλουλα έχασε 4-2 στην έδρα της, αλλά ήταν αυτή που χαμογέλασε! Στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου είχε νικήσει εκείνη με 4-2 σετ τη Ραντνίσκι και ευνοήθηκε στην ισοβαθμία που προέκυψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, γιατί στο σύνολο των δύο αγώνων είχε ένα σετ παραπάνω!

Ο αγώνας των δύο πρωταθλητών μας αποτέλεσε εξαιρετική παράσταση και, φυσικά, έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης πρωτιά. Έπειτα από ισορροπημένο ματς, επικράτησε ο Ρηνιώτης με 3-2 σετ. Η ομάδα του θα παίξει στα πλέι οφ με τις νικήτριες από δύο άλλες περιφέρειες και οι δύο καλύτερες ομάδες θ’ ανέβουν στην παραπάνω κατηγορία της Σερβίας.

Στην Α1 εθνική κατηγορία της Ιταλίας, όπου, επίσης, είχε παρουσία ο Ρηνιώτης, έγινε φέτος μόνο ένας γύρος στους άνδρες, λόγω covid. Η ομάδα του, η Εσπεντίτο Νάπολι, τερμάτισε στην όγδοη θέση με 6 βαθμούς. Ο 38χρονος διεθνής είχε προσωπικό απολογισμό 6 νίκες και 2 ήττες.

Το WTT Youth Contender της Πορτογαλίας φιλοξενήθηκε για επτά μέρες στη Βίλα Ρεάλ και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Στην ηλικιακή κατηγορία αθλητριών Under 19, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είχε προκριθεί στην τελική φάση ως δεύτερη από το δέκατο γκρουπ και στον γύρο των «32» συνάντησε τη Ρουμάνα Λουτσιάνα Μιτροφάν (Νο 89), η οποία είχε αναδειχτεί νικήτρια στο έβδομο γκρουπ.

Έγινε πολύ δυνατή αναμέτρηση, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια προηγήθηκε με 2-0 σετ και δέχτηκε την ισοφάριση, αλλά κρατώντας καλά στάνταρ απόδοσης, έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ στην παράταση (12-10, 11-9, 9-11, 7-11, 14-12).

Από τη Ρουμανία προερχόταν και η επόμενη αντίπαλος. Για τη 16άδα, αντιμετώπισε την Ιωάννα Σινγκεορζάν (Νο 96), η οποία προκρίθηκε στο ταμπλό με την πρώτη θέση από το όγδοο γκρουπ. Η Παπαδημητρίου κάμφθηκε αυτήν τη φορά με 3-0 σετ, ωστόσο το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Τα δύο πρώτα σετ ήταν απολύτως ισορροπημένα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών τα έχασε στις λεπτομέρειες και με οριακή διαφορά. Αν έπαιρνε έστω ένα θα μπορούσε να είναι άλλη η τροπή, εν τέλει η εξέλιξη φυσιολογικά επηρέασε και στο ψυχολογικό κομμάτι και ήρθε ο αποκλεισμός με 3-0 σετ (9-11, 9-11, 5-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x