Γενικά

Ρόμπερτ Κραφτ: Έγραψε ιστορία με 500 νίκες στους Πάτριοτς

Ο ιδιοκτήτης των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς, Ρόμπερτ Κραφτ, έφτασε τις 500 νίκες μετά την επικράτηση επί των Στίλερς την Κυριακή.

Ο Ρόμπερτ Κραφτ έγινε ένα από τους λίγους ιδιοκτήτες ομάδων στο NFL που συμπλήρωσε 500 νίκες, μετά την αναμέτρηση των Πάτριοτς με τους Στίλερς, όπου η ομάδα της Νέας Αγγλίας πήρε το ματς στο Πίτσμπουργκ με 17-14.

Αγόρασε την ομάδα το 1994, όταν ακόμα οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς ήταν μία μικρομεσαία ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες και χωρίς την αίγλη παραδοσιακών ομάδων όπως οι Ντάλας Καουμπόις και οι Γκριν Μπέι Πάκερς.

Η νέα εποχή των Πάτριοτς, γέμισε χαρά και αισιοδοξία τους φιλάθλους της Μασαχουσέτης και κανείς δεν φανταζόταν πως τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς, χιλιάδες φίλαθλοι θα περίμεναν μέσα στο χιόνι για να προμηθευτούν τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν.

Τα τρία κομμάτια του παζλ
Η αλήθεια είναι πως η ομάδα είχε φτάσει σε κατάσταση χρεοκοπίας και στρατηγικά ο Κραφτ, αγόρασε πρώτα τα πάρκινγκ του γηπέδου και ύστερα το ίδιο το γήπεδο, το φημισμένο Φόξμπορο από τον Μπίλι Σάλιβαν. Τα δύο πρώτα κομμάτια του παζλ είχαν μπει στις θέσεις τους.

Ρόμπερτ Κραφτ: Οι 500 νίκες με τους Πάτριοτς

Σαν φανατικός οπαδός των Πάτριοτς, ο Κραφτ δεν άντεχε στην ιδέα πως η ομάδα θα άλλαζε έδρα για οικονομικούς λόγους, μιας και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης σκεφτόταν αλλαγή της έδρας και την μετακόμιση στο Σεντ Λούις. Η ώρα είχε έρθει για την αγορά του τρίτου κομματιού του παζλ και το franchise πήγε στην κατοχή του, με αντίτιμο 172 εκατομμύρια δολάρια, το μεγαλύτερο που είχε δαπανηθεί μέχρι το 1994 για την αγορά αθλητικής επαγγελματικής ομάδας.

Την επόμενη κιόλας μέρα, είχε ξεκινήσει το προσκύνημα στο Φόξμπορο (τώρα επίσημα ονομάζεται Ζιλέτ Στάντιουμ) και μέσα στην χιονοθύελλα πωλήθηκαν 6.000 εισιτήρια διαρκείας.

Η εποχή του Μπέλιτσικ και το πρώτο Σούπερ Μπόουλ

Μετά από έξι χρόνια χωρίς κάποια διάκριση, ο Κραφτ κατάφερε και έφερε στους Πάτριοτς τον αναμορφωτή της ομάδας και αρχιτέκτονα της μετέπειτα δυναστείας, τον Μπιλ Μπέλιτισικ. Ακριβώς ένα χρόνο μετά, το 2001 οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς πανηγύρισαν το πρώτο τους Σούπερ Μπόουλ κόντρα στους Σαιντ Λούις Ραμς με 20-17, στο Λουιζιάνα Σούπερντομ της Νέας Ορλεάνης.



Ο Τομ Μπρέιντι και δυναστεία των Πάτριοτς

Στον συγκεκριμένο... άθλο συνέβαλε φυσικά και η απόκτηση του Τομ Μπρέιντι στο ντραφτ του 2000, τον κατά πολλούς καλύτερο κουόρτερμπακ όλων των εποχών. Φυσικά, σε κάθε ντραφτ γίνονταν πολύ καλές επιλογές, με παίκτες όπως ο Ρομπ Γκρονγκόφσκι, ο Τζούλιαν Έντελμαν, ο Μάθιου Σλέιτερ και άλλοι, οι οποίοι πλαισίωναν τον Μπρέιντι οδηγώντας την ομάδα της Βοστόνης στις τόσες απαράμιλλες επιτυχίες.

Υπό την ιδιοκτησία του Ρόμπερτ Κραφτ, οι Πάτριοτς κατέκτησαν έξι Σούπερ Μπόουλ, 11 AFC τίτλους, 19 division και συμμετείχαν στα playoffs 22 σεζόν. Επίσης, έχουν φτάσει άλλες τέσσερις φορές σε τελικό Super Bowl, όπου δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο.

Αναλυτικά οι τελικοί που έφτασαν οι Πάτριοτς επί ιδιοκτησίας Ρόμπερτ Κραφτ:

1996 –Ήττα από τους Γκριν Μπέι Πάκερς (35-21)
2001 – Νίκη κόντρα στους Σαιντ Λούις Ραμς (20-17)
2003 – Νίκη κόντρα στους Καρολάινα Πάνθερς (32-29)
2004 – Νίκη κόντρα στους Φιλαδέλφεια Ίγκλς (24-21)
2007 – Ήττα από τους Νιου Γιορκ Τζάιαντς (17-14)
2011 – Ήττα από τους Νιου Γιορκ Τζάιαντς (21-17)
2014 – Νίκη κόντρα στους Σιάτλ Σίχοκς (28-24)
2016 – Νίκη κόντρα στους Ατλάντα Φάλκονς (34–28)
2017 – Ήττα από τους Φιλαδέλφεια Ίγκλς (41–33)
2018 – Νίκη κόντρα στους Λος Άντζελες Ραμς (13–3)

Μετά την φυγή του Μπρέιντι και μέχρι την περασμένη σεζόν, οι Πάτριοτς δεν έχουν κάνει νικηφόρες σεζόν και μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκονται στο 1-1 στην φετινή κανονική περίοδο.

Η νίκη την Κυριακή 18/09/22 με 17-14 κόντρα στους Πίτσμπουργκ Στίλερς, σηματοδότησε μισό αιώνα νικών με τον Κραφτ στην ηγεσία των «πατριωτών».

Οι επενδύσεις στα σπορ και η… Λίβερπουλ

Η περιουσία του Ρόμπερτ Κραφτ ανέρχεται στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκτός από την μεγάλη αγάπη του, του Πάτριοτς, το 1996 ίδρυσε την Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, μία ποδοσφαιρική ομάδα που πλέον αγωνίζεται στο MLS. Μάλιστα, το 2005 είχε εκφράσει την επιθυμία του για την αγορά της Λίβερπουλ, σε μία επιχειρηματική κίνηση η οποία δεν ευδοκίμησε, μιας και οι Reds πωλήθηκαν σε ένα άλλο γκρουπ επενδυτών από την Βοστόνη, το Fenway Sports Club, οπού ανήκουν και οι περίφημοι Μπόστον Ρεντ Σοξ, μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες μπέιζμπολ της Αμερικής.

Το 2017 αγόρασε την Boston Uprising, μία από τις πρώτες επτά ομάδες e-sportsπου αγωνίζονται επαγγελματικά στο πρωτάθλημα του Overwatch (βιντεοπαιχνίδι της Blizzard Entertainment).

Όλοι οι οπαδοί των Πάτριοτς είναι υπόχρεοι στον καλύτερο πρόεδρο που έχει περάσει από την ομάδα της Νέας Αγγλίας και παρά τις τρεις κακές τελευταίες σεζόν, όλοι έχουν πίστη πως η ομάδα θα επιστρέψει στους τίτλους και μία νέα δυναστεία θα αρχίσει έστω και χωρίς τον Μπρέιντι.

Επιμέλεια: Βασίλης Λαζάρου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x