Γενικά

Σε έξι πόλεις οι Περιφερειακοί Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ

Η πρώτη πράξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών πινγκ πονγκ 2021-2022 γράφτηκε την Τρίτη με τις κληρώσεις.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών πινγκ πονγκ 2021-2022 απέκτησε φέτος άλλη μορφή και νέα κίνητρα και το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα γίνει η πρώτη από τις δύο διαφορετικές διοργανώσεις που δημιούργησε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Την αρχή κάνουν τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα, τα οποία θα διεξαχθούν σε έξι διαφορετικά μέρη, όπως ήταν από την αρχή στο πλάνο της Ομοσπονδίας και δεν θα έχουν μόνο χαρακτήρα προκριματικών για την τελική φάση του ερχόμενου Φεβρουαρίου, αλλά θα προχωρήσουν μέχρι το τέλος και θ’ αναδείξουν τους τοπικούς πρωταθλητές.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 150 περίπου και θα διεξαχθούν αγώνες στον Πειραιά για την Αττική, στην Καβάλα για τη Βόρεια Ελλάδα, στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, στη Χίο, την Κρήτη και την Τήνο.

Οι Περιφερειακοί Αγώνες αφορούν μόνο στο απλό. Περιλαμβάνουν ομίλους στην πρώτη φάση και «νοκ άουτ» ματς στη δεύτερη. Η διοργάνωση της Αττικής θα γίνει στο ΣΕΦ. Η αντίστοιχη της Β. Ελλάδας στην Καβάλα, αυτή της Δ. Ελλάδας-Πελοποννήσου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ενώ για τη λοιπή χώρα και τα νησιά οι δηλώσεις συμμετοχής κάλυψαν τις προϋποθέσεις για να γίνει η διοργάνωση στα Χανιά για τα σωματεία της Κρήτης, στη Χίο με συμμετοχή και αθλητών από τη Λέσβο και στην Τήνο με παρόντα κι έναν αθλητή από τον ΑΟΕΑ Κω. Το αρνητικό είναι ότι μόνο στις δύο από τις έξι περιοχές θ’ αγωνιστούν γυναίκες (σε Αττική και Β. Ελλάδα), καθώς έγιναν λίγες εγγραφές.

Για την Αττική, μπήκαν στην κλήρωση 47 άνδρες και 14 γυναίκες από 29 σωματεία. Για τη Β. Ελλάδα, 31 άνδρες και δέκα γυναίκες από δώδεκα σωματεία. Για τη Δ. Ελλάδα, θ’ αγωνιστούν έντεκα αθλητές από έξι ομάδες, για την Κρήτη εννιά από τρία κλαμπ, για τη Χίο 15 από έξι σωματεία και για την Τήνο δέκα από δύο σωματεία.

Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 26-27/2 2022. Όπως προβλέπει η προκήρυξη, πέρα από τις προκρίσεις που θα δοθούν από τις Περιφέρειες, θα υπάρχουν προκρινόμενοι κι από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x