Στίβος

Σε μίτινγκ κλειστού πολλοί Έλληνες πρωταθλητές

Σε μίτινγκ κλειστού στίβου του εξωτερικού αγωνίζονται το Σάββατο Έλληνες πρωταθλητές και Ελληνίδες πρωταθλήτριες, ώστε να ανέβουν στο ranκing της WA.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θέλει μέσα από τους αγώνες στο εξωτερικό να «κλειδώσει» την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης στα 60 μέτρα με εμπόδια. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου άνοιξε τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στο Λουξεμβούργο, όπου και τερμάτισε σε 8.23, και το Σάββατο στο μίτινγκ της Βαρκελώνης θα επιδιώξει να βελτιώσει αυτή την επίδοση.

Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετάσχει και η Δέσποινα Μαλταμπέ στο ύψος, ώστε να βελτιώσει το ατομικό της 1,80. Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου αγωνίστηκε στην προπονητική ημερίδα του ΟΑΚΑ και ξεπέρασε το 1,76.

Στο ύψος έχει δηλωθεί να συμμετάσχει κι η Παναγιώτα Δόση. Η νεαρή αθλήτρια αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης και ξεπέρασε το 1,81.

Στη Βαρκελώνη θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν και ο Χρήστος Κοτίτσας στα 800 μέτρα, ευελπιστώντας να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του 2022. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου θέλει να κάνει στη χειμερινή σεζόν μια γρήγορη κούρσα.

Με προσδοκίες να βελτιώσει το 1,80 που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Νάντης η Ελευθερία Χριστογεώργου στο ύψος. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να πλησιάσει επιδόσεις καλύτερες από το ατομικό της 1,87.

Ο Αντώνης Μέρλος συνεχίζει τους αγώνες στην Τσεχία κι, έτσι, από το Μπρνο θα βρεθεί στο Κλάντνο για το μίτινγκ ύψους που θα γίνει εκεί το Σάββατο. Ο πρωταθλητής του ύψους ξεκίνησε τη σεζόν με 2,17, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης.

Στο μίτινγκ του Νορντχάουζεν θα αγωνιστεί το Σάββατο Οδυσσέας Μουζενίδης στον πρώτο του φετινό αγώνα στη σφαιροβολία.

Τους αγώνες της στη σεζόν ξεκινάει και η Αναστασία Μαρινάκου. Η πρωταθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα τρέξει το Σάββατο στα 3.000 μέτρα στο μίτινγκ του Μάντσεστερ. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Νότιο Αφρική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x