Στίβος

ΣΕΓΑΣ: Σχίσμα στην ομάδα της Σακοράφα, μοναδικός υποψήφιος ο Νικολάου;

Το Φθινόπωρο υπάρχουν οι εκλογές στον ΣΕΓΑΣ και ίσως ο Γιάννης Νικολάου να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Εκλογική χρονιά θα είναι η φετινή στον αθλητισμό, αφού το φθινόπωρο αναμένεται να έχουμε σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και νέων συμβουλίων.

Μάλιστα, ήδη σε τρεις από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ομοσπονδίες (ΣΕΓΑΣ, ΚΟΕ, ΕΟΠΕ) έχουμε τους αντίστοιχους υποψήφιους προέδρους, τον Γιάννη Νικολάου για τον ΣΕΓΑΣ, τον Κυριάκο Γιαννόπουλο για την ΚΟΕ και τον Γιώργο Καραμπέτσο για την ΕΟΠΕ.

Γιαννόπουλος και Καραμπέτσος είναι ήδη πρόεδροι και έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα, οπότε όπως γίνεται αντιληπτό όλο το ενδιαφέρον και τα φώτα στρέφονται στο ΣΕΓΑΣ, τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη ομοσπονδία, όπου έχουμε μία νέα υποψηφιότητα, του Γιάννη Νικολάου, μίας αθλητικής προσωπικότητας με πολυετή θητεία στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, ο οποίος όμως είναι παράλληλα και πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου Ερμής Κωνσταντινούπολης και πέραν της διεθνούς του εμβέλειας, εμπειρίας και τεχνογνωσίας, γνωρίζει πολύ καλά και τα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού στίβου.

Ο Γιάννης Νικολάου είναι για την ώρα η μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΕΓΑΣ και όπως διαφαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις λόγω της διάσπασης που προήλθε στην ομάδα της Σοφίας Σακοράφα, δεν αποκλείεται να να παραμείνει και η μοναδική. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να υπάρξει αντίπαλο δέος σε μία υποψηφιότητα με την αποδοχή και τη δυναμική που παρουσιάζει στο χώρο του στίβου το πρόσωπο του κ. Νικολάου.

Ο Γιαννης Νικολάου θεωρείται ως ένας από τους γνώστες στον τομέα του στίβου, ένας άνθρωπος με όραμα, πλάνο, ο οποίος είναι ενωτικός και υπερκομματικός, χωρίς αποκλεισμούς, περιορισμούς και δεσμεύσεις. Δηλώνει αποφασισμένος να οδηγήσει τον ελληνικό στίβο σε μία νέα εποχή, έτοιμος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε είδους πρόκληση, έχοντας τεράστια εμπειρία 35 και πλέον ετών στον χώρο του αθλητισμού, της επικοινωνίας, της διοίκησης και διαχείρισης διεθνών κρίσεων.

Από την άλλη πλευρά οι διασπαστικές τάσεις που οδήγησαν στο σχίσμα εντός της ομάδας της Σακοράφα, αποτελούν μία νέα εξέλιξη που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη νυν πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και γι αυτό προφανώς δεν έχει καταλήξει αν θα κατέλθει ως υποψήφια πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές για να διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του ΣΕΓΑΣ.

Άλλωστε το 2021 πέραν της οριακής εκλογής της με τέσσερα σωματεία διαφορά, η ομάδα Σεβαστή-Παναγόπουλου ήταν που ηγήθηκε του προεκλογικού της αγώνα και η οποία ομάδα είναι αυτή που το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της προέδρου του ΣΕΓΑΣ με αποκορύφωμα την τελευταία γενική συνέλευση, όπου εκεί φάνηκε με τον πιο επίσημο τρόπο το σχίσμα στην ομάδα της Σακοράφα από την ομάδα Σεβαστή-Παναγόπουλου.

Όλες αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό με το ανανεωτικό, ελπιδοφόρο, αθλητικό αλλά και κοινωνικό προφίλ του Γιάννη Νικολάου, είναι ζητήματα στα οποία δεν φαίνεται να έχει απαντήσεις η νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας και η προσπάθεια συσπείρωσης που καταβάλει αυτό το διάστημα για να κάνει καταμέτρηση των δυνάμεών της, δεν δείχνει καθόλου ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς το εσωτερικό μέτωπο που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι αμελητέας δυναμικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x