Στίβος

Η Σιφάν Χασάν πήγαινε για το χρυσό στο Παγκόσμιο αλλά σκόνταψε στο φινάλε!

Μια απίστευτη ατυχία σταμάτησε τη Σιφάν Χασάν από την επιστροφή στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αδιανόητο ήταν το τέλος του τελικού των 10.000 μέτρων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Σιφάν Χασάν έκανε φανταστική κούρσα και φόρτσαρε στα τελευταία 300μ. για το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο η υπερένταση και εν μέρει η ατυχία, την οδήγησαν σε πτώση στα τελευταία 30 μέτρα.

Συγκεκριμένα, η Ολλανδέζα έμεινε πίσω στα τρία πρώτα χιλιόμετρα, ενώ άνοιξε τον ρυθμό της στα δύο τελευταία χιλιόμετρα. Στα τελευταία 600μ. άρχισε το σπριντ και έφτασε να προπορεύεται στην τελική ευθεία, με τις Τσενγκάι, Γκίντεϊ και Ταγέ (και οι τρεις από την Αιθιοπία), να ακολουθούν.

Χασάν και Τσενγκάι έδωσαν την… τελική μάχη, με αγκωνιές στα όρια της αποβολής, με την Ολλανδή, τελικά, να χάνει την ισορροπία της και να αφήνει τις τρεις αθλήτριες από την Αιθιοπία να καταλαμβάνουν τις θέσεις στο βάθρο.

Συγκεκριμένα, η Τσεγκάι πήρε το χρυσό με 31:27.18, η Γκίντεϊ το ασημένιο με 31:38.16 (φετινό ρεκόρ) και η Ταγέ το χάλκινο με 31:28.31.

Η Χασάν τερμάτισε με ματωμένο χέρι από την πτώση και… γελώντας, μην μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη. Κατέλαβε την ενδέκατη θέση με 31:53.35.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x