Κολύμβηση

Αποσύρθηκε ο μοναδικός κολυμβητής που νίκησε τον Φελπς

Στα 29 του, ο μοναδικός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Σιγκαπούρης, Τζόζεφ Σκούλινγκ, αποφάσισε να αποχωρήσει από τις πισίνες.

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Τζόζεφ Σκούλινγκ. Ο μοναδικός κολυμβητής που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο στα 100 μέτρα πεταλούδα νίκησε τον τεράστιο Μάικλ Φελπς και κάνοντας Ολυμπιακό ρεκόρ στο αγώνισμα, αποσύρεται στα 29 του χρόνια, όντας ο μοναδικός «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Σιγκαπούρης στην ιστορία της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στη διάρκεια της θητείας του στον στρατό, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση κάνναβης στους αγώνες της Νοτιοανατολικής Ασίας στο Βιετνάμ. Ωστόσο, δεν τιμωρήθηκε, αφού δεν εντοπίστηκε η κάνναβη σε ελέγχους αντι-ντόπινγκ. Όμως, αυτή ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στις πισίνες, καθώς οι κανόνες στη χώρα του είναι πολύ αυστηροί.

Έτσι, ο Σκούλινγκ ανακοίνωσε την Τρίτη την επίσημη απόσυρσή του. «Αν και φεύγω από το αγωνιστικό κομμάτι της κολύμβησης, το άθλημα θα είναι για πάντα ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να εμπνεύσω άλλους να "κυνηγήσουν" τα όνειρά τους, ανεξαρτήτως πιθανοτήτων. Ανυπομονώ να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον», ανέφερε στη γραπτή του δήλωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x