Γενικά

Στα ημιτελικά του διπλού νεανίδων η Παπαδημητρίου στην Τυνησία

Η εκκίνηση της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου και γενικά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα φετινά Youth Contender της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα έχει σίγουρα ένα πολύ καλό πλασάρισμα.

Στο εναρκτήριο τουρνουά της κατηγορίας πινγκ πονγκ Star, που άρχισε στην Τυνησία την Τετάρτη, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πέρασε το βράδυ στην πρώτη τετράδα του διπλού νεανίδων Under 19 και την Πέμπτη διεκδικεί την είσοδο στον τελικό και, γιατί όχι, ακόμα και την πρωτιά.

Η Παπαδημητρίου συνεργάζεται με την Ιταλίδα Νικόλ Άρλια και, αφού είχαν bye στον γύρο των «16», στα προημιτελικά απέκλεισαν πολύ δύσκολα ζευγάρι από την Ισπανία και το απόγευμα της Πέμπτης αντιμετωπίζουν το πρώτο φαβορί, τις Ρουμάνες Έλενα Ζαχαρία/Μπιάνκα Μέι-Ρόζου.

Ο απολογισμός από την πρώτη μέρα του δυνατού τουρνουά μπορούσε να είναι διπλά καλός για την πρωταθλήτριά μας. Κι αυτό γιατί στο απλό U19 προηγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με 2-0 σετ στο καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση στο ταμπλό των «16», αλλά στο τέλος δέχτηκε την ανατροπή με 3-2 και αποκλείστηκε με την τρίτη θέση στον όμιλό της.

Στο διπλό, οι Παπαδημητρίου/Άρλια περίμεναν αρχικά αντίπαλο από τον 1ο γύρο. Τελικά, θα έβρισκαν απέναντί τους τις Ευγενία Σάστρε/Ενχόα Κριστομπάλ, οι οποίες απέκλεισαν με 3-1 σετ τις Ματίλντα Χάνσον/Γιάνα Βαζέντοβα από τη Σουηδία και την Τσεχία αντίστοιχα.

Ο προημιτελικός έγινε το βράδυ, με το ελληνοϊταλικό δίδυμο να έχει την τελευταία μπαλιά και σωστή τακτική στα πιο κρίσιμα σημεία. Επικράτησε των Ισπανίδων με 3-1 σετ και με όλα να κρίνονται με οριακή διαφορά (9-11, 11-9, 11-9, 11-9).

Παπαδημητρίου και η Άρλια θα παλέψουν για κάτι ακόμα καλύτερο την Πέμπτη απέναντι στις Ρουμάνες Ζαχαρία και Μέι Ρόζου, οι οποίες διακρίνονται και στα διπλά.

Στο απλό νεανίδων, σχηματίστηκαν στην Τύνιδα οκτώ γκρουπ των τεσσάρων αθλητριών, όπως είναι και το όριο στα Youth Star Contender. Η 18χρονη πρωταθλήτριά μας (νούμερο 57 στην παγκόσμια κατάταξη U19) είχε βρεθεί στη δεύτερη σειρά του πρώτου γκρουπ.

Στην πρεμιέρα, το πρωί της Τετάρτης νίκησε την Αιγύπτια Σάρα Ελακέμ με 3-1 σετ (12-10, 11-6, 6-11, 11-7). Στη συνέχεια, έχασε με 3-0 σετ από τη Ρουμάνα Έλενα Ζαχαρία, που φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της κατηγορίας, (4-11, 8-1, 8-11).

Στην τρίτη αγωνιστική έπαιξε για τη δεύτερη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στα «νοκ άουτ» με την Τσέχα Γιάνα Βαζέντοβα (Νο 59), η οποία είχε, επίσης, μία νίκη και μία ήττα εκείνη την ώρα. Η Παπαδημητρίου έκανε ιδανική αρχή, παίρνοντας προβάδισμα δύο σετ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Κάμφθηκε με 3-2 σετ κι έμεινε εκτός ταμπλό (11-7, 12-10, 7-11, 8-11, 6-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x