Κολύμβηση

Στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο ο Ασπουγαλής

O Αρκάδιος Ασπουγαλής προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης στα 50μ. πρόσθιο.

Μετά την Φουκουόκα πέρσι, ο Αρκάδιος Ασπουγαλής κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης στα 50μ. πρόσθιο και στην Ντόχα.

Ο αθλητής του Νέου Ηρακλή σημείωσε χρόνο 27.62 στον προκριματικό του αγωνίσματος, κατετάγη 16ος και πέρασε, έστω και οριακά, στους ημιτελικούς, που θα γίνουν στις 18:34. Για να τα καταφέρει, μάλιστα, άφησε μία θέση πίσω του τον Τούρκο Εμρέ Σακτσί, δύο φορές «ασημένιο» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 26.66 σημείωσαν ο Αμερικανός Νικ Φινκ (νικητής χθες στα 100μ. πρόσθιο) και ο Λευκορώσος Ιλια Σιμάνοβιτς, που μετέχει στους αγώνες ως ουδέτερος. Ο τρεις φορές πρωταθλητής κόσμου, ο Βρετανός Ανταμ Πίτι, πέρασε μόλις 12ος με 27.23.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δουλέψει τόσο πολύ τα 50μ φέτος όσο τα 100μ για τις σκυτάλες. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από τον πρωινό χρόνο και θεωρώ ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα. Δεν ξέρω τι έχει πάει λάθος και δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον προπονητή μου. Το απόγευμα θα είμαι με πιο καθαρό μυαλό και ξεχνάμε τι έχει γίνει τώρα, και εφόσον το απόγευμα έχουμε μια διαδρομή να κολυμπήσουμε υπάρχει μία πιθανότητα να μπω και τελικό», τόνισε ο Ασπρουγαλής μετά τον αγώνα του.

«Στόχος είναι ό,τι καλύτερο μπορέσω να κάνω. Αν μπορέσω να πιάσω το ατομικό μου ρεκόρ από πέρσι καλώς και αν έρθει ο τελικός πάλι καλώς. Φυσικά θέλω να σπάσω και το πανελλήνιο ρεκόρ (27.20, Δημήτρης Ξυνάδας από το 2009). Είναι ένας πολύ γρήγορος χρόνος και τόσο γρήγορα έχουμε πολλά χρόνια να κολυμπήσουμε. Προφανώς και θέλω να το καταρρίψω αλλά ένα ένα. Δεν λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να το καταρρίψω τώρα, αλλά θα έρθει», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x