Γενικά

Σταματούρος/Παπαδημητρίου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά διπλού μικτού πινγκ πονγκ

Πρώτη κίνηση για να μπει κι η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο πνεύμα των Προολυμπιακών τουρνουά για το Παρίσι 2024.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Γιώργος Σταματούρος κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι το ζευγάρι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του διπλού μικτού πινγκ πονγκ ανδρών-γυναικών που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στο Χάβιροφ της Τσεχίας.

Ήταν μία πρόταση της επιτροπής προπονητών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το ΔΣ της Ομοσπονδίας στην τελευταία του συνεδρίαση, καθώς ολοκληρώνονται οι δηλώσεις συμμετοχής και οι αθλητές του Ολυμπιακού έδειξαν πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία στις διοργανώσεις που συμμετείχαν κι είναι σταθερά το πρώτο ελληνικό ζευγάρι στο παγκόσμιο ranking list του αγωνίσματος.

Το World Mixed Doubles Olympic Qualification, όπως τιτλοφορείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, έχει οριστεί για την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12/04 στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του «Sportovni Klub Stolniho» στο Χάβιροφ, τόπο κι άλλων σημαντικών διεθνών αγώνων του αθλήματος τα τελευταία χρόνια. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να στείλει ένα δίδυμο και το event θα δώσει συνολικά τέσσερις προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Σταματούρος (γεννημένος το 1999) και η Παπαδημητρίου (γεννημένη το 2004) θα ζήσουν πρώτη φορά την εμπειρία ενός Προολυμπακού. Κατέχουν τον τίτλο των πρωταθλητών Ελλάδας στο διπλό μικτό ανδρών-γυναικών από πέρυσι στη Φλώρινα.

Με άνοδο τριών θέσεων από την περασμένη βδομάδα εμφανίζονται σήμερα στο νούμερο 190 του διεθνούς πίνακα αξιολόγησης για το διπλό μικτό με 33 βαθμούς. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν πλασαριστεί στον προημιτελικό γύρο του ιταλικού Feeder στην Μπιέλα κι εκεί απέκτησαν το σημαντικό βαθμολογικό όφελος.

Το ζευγάρι των Κωνσταντίνου Αγγελάκη/Κατερίνας Τόλιου που, επίσης, διεκδικούσε τη θέση μέχρι κάποιο σημείο βρίσκεται σήμερα στο Νο 610 του κόσμου.

Σε ατομικό επίπεδο και, μεταξύ άλλων διακρίσεων, ο Σταματούρος είναι πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών (2021) και του απλού Νέων ανδρών (2018). Το 2017 κατέκτησε την όγδοη θέση στην Ευρώπη με την Εθνική ομάδα εφήβων.

Η Παπαδημητρίου έχει κατακτήσει συνολικά δέκα τίτλους στο απλό όλων των ηλικιακών πανελληνίων πρωταθλημάτων (από παμπαιδικό μέχρι κάτω των 21). Το 2019 αναδείχτηκε πρώτη Μεσογειονίκης στο απλό της κατηγορίας Under 15.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x