Mini Football

Σταθερή η Ελληνική Ομάδα Minifootball... (video)

Oι εμπειρίες είναι πολύτιμες και θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια στη συγκέντρωση της ομάδας σε λίγους μήνες για την πρόκληση του ερχόμενο Πανυερωπαϊκού.

Το miniEURO 2014 Montenegro μόλις έχει τελειώσει και προσπαθώντας να κάνουμε την αποτίμηση της σεζόν, θα λέγαμε πως η Ελλάδα έμεινε σταθερη σε υψηλό επίπεδο, όμως όπως και πέρσι δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο όπως αρχικά είχε ειπωθεί δια στόματος του αρχηγού Χρύσανθου Λευκαρίτη.

Βεβαίως, οι εμπειρίες είναι πολύτιμες και θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια στη συγκέντρωση της ομάδας σε λίγους μήνες για την πρόκληση του ερχόμενο Πανυερωπαϊκού. Και αυτό θα γίνει σύντομα, διότι το miniEURO 2015 Torino, τοποθετείται χρονικά μέσα στο καλοκαίρι.

Πάμε όμως να αναλύσουμε τα δικά μας συμπεράσματα:

-Η Ελληνική Ομάδα έπαιξε συνολικά 4 αγώνες και οι 3 από αυτούς ήταν απέναντι σε ομάδες που έφτασαν στον μικρό και τον μεγάλο Τελικό: Γερμανία (4η), Σλοβενία (2η), Ρουμανία (1η).

-Κατάφερε να σκοράρει μόλις σε ένα από τα 4 παιχνίδια, σε αυτό κόντρα στην αδύναμη Λιθουανία (5-0).

-Η πρεμιέρα απέναντι στην Λιθουανία σε τακτικό επίπεδο αποτελεί εμφάνιση – σεμινάριο. Οι Λιθουανοί απλά παρακολουθούσαν την υποδειγματική ανάπτυξη του παιχνιδιού και μάζευαν κάθε λίγο την μπάλα από τα δίχτυα. Από εκεί και πέρα όμως φάνηκε πως απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους, σε κρίσιμες στιγμές είτε κάτι έλειπε είτε χανόταν η συγκέντρωση.

-Τα 2 αποτελέσματα απέναντι στις 2 ομάδες του Τελικού δεν είναι καθόλου απογοητευτικά: Ισοπαλία 0-0 με τους Σλοβένους και ήττα με 1-0 από τους πεντάκις Πρωταθλητές Ρουμάνους την ίδια ώρα που τα στατιστικά των αγώνων έδειχναν ξεκάθαρα πως η Ελλάδα ήταν ανώτερη μέσα στο γήπεδο: Μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, περισσότερες πάσες, περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερα εύστοχα σουτ. Κάποιος μπορεί να μιλήσει για έλλειψη ουσίας, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα ακόμα χτίζεται και δείχνει ότι έχει την ικανότητα να ταλαιπωρεί κάθε αντίπαλο.

-Δεν είναι μυστικό. Υπάρχει σοβαρό θέμα στο σκοράρισμα. Όταν σε ένα τερέν σχεδόν 1.000 τμ. με 6 παίχτες εναντίον 6, δεν μπορείς να στείλεις την μπάλα στο πλεκτό για 120 αγωνιστικά λεπτά (3 αγώνες), σημαίνει πως έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα και πρέπει να λυθεί. Ο Αλέξης Καράτης ήταν τεράστια απώλεια μετά τη ρίξη χιαστών πριν 3 μήνες, καθώς κακά τα ψέματα αυτός είναι το βαρύ πυροβολικό μας, όμως ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος έμεινε άσφαιρος και ο Δημήτρης Λεβέντης τα κατάφερε περίφημα μόνο στο 1ο παιχνίδι. Αναφερόμαστε σε αυτούς τους 3 παίχτες καθώς εκίνοι είναι που επωμίζονται το δύσκολο ρόλο του σκοραρίσματος παραδοσιακά.

-Στους 16 η Ελλάδα αντιμετώπισε την Γερμανία, όπως και πέρσι. Μεγάλο ματς ήταν ούτως ή άλλως και στα πρώτα 15 λεπτά είδαμε ένα ντέρμπυ για γερά νεύρα. Κάπου εκεί ήρθε ξαφνικό μπλακ άουτ και το γκολ του μεγαλύτερου αστεριού της Florian Thamm έστειλε περίπατο κάθε ίχνος συγκέντρωσης και πίστης για κάτι καλό.Το βάρος της υποχρέωσης εκδίκησης για τον περσινό αποκλεισμό στα πέναλτυ μέσα στην χώρα μας βάρυνε τους ώμους των παιχτών μας και φυσιολογικά επήλθε το 4-0.

-Τα εύσημα στον Αποστόλη Γκαϋφίλλια ο οποίος με μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να παρουσιάσει μία ομάδα όχι απλά αξιοπρεπή αλλά σταθερη στην φιλοσοφία της σε σχέση με την περισινή της εικόνα. Ο νεαρός τεχνικός, από τους πιο ταλαντούχους και γνώστες της πραγματικότητας του ποδοσφαίρου μικρότερων διαστάσεων στην χώρα μας, προερχόμενος από το χώρο του Ποδοσφαίρου Σάλας, έδωσε μαθήματα σε πιο έμπειρους τεχνικούς της διοργάνωσης και άλλωστε η δήλωση του Tibi Lajos, προπονητή της Ρουμανίας τα τελευταία 5 χρόνια πως η Ελλάδα ήταν η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε από πλευράς τακτικής τα λέει όλα.

Πάμε όμως να κάνουμε και δυο σκέψεις για τους φιναλίστ του θεσμού.

-Η Σλοβενία ήρθε από το πουθενά να φτάσει στον Τελικό. Μία ομάδα που δεν είχε νίκη για 2 χρόνια, έκανε το απίστευτο θυμίζοντας κάτι από Ελλάδα το 2004. Μπορεί να μην ήπιε νερό στο τέλος, όμως η πορεία της αποτελεί ένα θαύμα και η εκτόξευση στο ranking της EMF θα είναι γεγονός διαταράσσοντας σίγουρα κάποιες ισορροπίες.

-Η δυναστεία των Ρουμάνων συνεχίζεται στο minifootball. Όλοι πίστευαν φέτος με την αλλαγή στον Προεδρικό θώκο της Ρουμάνικης Ομοσπονδίας Minifootball μετά την μεταπήδηση του Razvan Burleanu στην Προεδρεία της Ρουμάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (που έγινε παράλληλα ο νεότερος Πρόεδρος – μέλος της UEFA στην ιστορία της) πως ίσως στην μετάβαση να χανόταν κάπου η συγκέντρωση των παιχτών, όμως δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Αήττητοι μεν, χωρίς να κάνει περίπατο δε, συνεχίζει ένα απίστευτο ευρωπαϊκό σερί 5 τίτλων.

Ας δούμε 2 χαρακτηριστικά videoς με τα highlights από τους αγώνες με την Λιθουανία και με την Πρωταθλήτρια Ρουμανία όπως μεταδώθηκαν από το Novasports:



και



Η Ελληνική Ομάδα αναμένεται να χάσει 1-2 θέσεις στην κατάταξη της EMF αλλά όχι και να πέσει κάτω από τη 12η θέση που θα σήμαινε και την άμεση μετάβασή της στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κρατώντας το 2ο σαν κόρη οφθαλμού. Το miniEURO του Τορίνο είναι κοντά και όλοι αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις της EMF η οποία ακούγεται πως ενδέχεται να αυξήσει των αριθμό των ομάδων της Τελικής Φάσης από 24 σε 32. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Ομάδα δύσκολα θα είναι σε άλλο από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι παίχτες σε όλες τους τις δηλώσεις φάνηκε πως συνειδητοποίησαν που παίζουν, όπως επίσης και τι συνέβη. Η γνώση είναι σπουδαία και για τους νέους παίχτες της ομάδας που έκαναν ντεμπούτο: Σπύρος Συμψίρης, Σπύρος Νικολάου, Σωκράτης Ντούβλης και Γιώργος Ανδρεόπουλος πήραν το βάπτισμα του πυρός. Όλοι έδειξαν κάποια καλά στοιχεία αλλά όλοι βεβαίως χρειάζονται βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς. Για αυτό όμως είναι βέβαιο πως ο Αποστόλης Γκαϋφίλλιας ξέρει πώς να δουλέψει τους επόμενους μηνές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x