Γενικά

Παγκόσμιο Προολυμπιακό διπλού μικτού πινγκ πονγκ: Στη δεύτερη ευκαιρία Σταματούρος/Παπαδημητρίου

Στη δεύτερη ευκαιρία πηγαίνουν ο Γιώργος Σταματούρος κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου για να κυνηγήσουν θετικό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά του διπλού μικτού πινγκ πονγκ.

Στην έναρξη του Παγκοσμίου Προολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ την Πέμπτη στο Χάβιροφ της Τσεχίας, ο Γιώργος Σταματούρος κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου έχασαν στο πρώτο στάδιο με 4-0 σετ από τους Ινδούς Σατιγιάν Γκανασεκαράν/Μάνικα Μπάτρα και θα συνεχίσουν την Παρασκευή σε νέο «νοκ άουτ» ταμπλό.

Το σκορ στην πρεμιέρα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα, καθώς το ελληνικό δίδυμο ήταν ανταγωνιστικό από την αρχή ως το τέλος απέναντι σε ένα παγκοσμίως δυνατό ζευγάρι κι άξιζε κάτι περισσότερο.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου, το ελληνικό δίδυμο περιμένει να μάθει τους επόμενους αντιπάλους του και στοχεύει σε νίκη με οδηγό την αξιόλογη εμφάνιση.

Το World Mixed Doubles Olympic Qualification έχει συγκεντρώσει 26 συμμετοχές από ισάριθμες χώρες. Στο στάδιο 1 δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικά ταμπλό των «16» που έχουν από 13 ζευγάρια και τρία «bye». Σταματούρος και Παπαδημητρίου (νούμερο 20 στα seeding των αγώνων) κληρώθηκαν στον πρώτο γύρο με το όγδοο φαβορί, τους Ινδούς Γκνανασεκαράν και Μπάτρα.

Στην πρώτη τους εμπειρία σε Προολυμπιακό έπαιξαν με ελεγχόμενο άγχος, συνδυάστηκαν καλά κι αντιμετώπισαν σε ικανοποιητικό βαθμό και το κομπίνα λάστιχο της Ινδής στο backhand («δοντάκι»).

Το τελικό 4-0 σετ δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Στο αρχικό 7-1 των Ινδών το ελληνικό δίδυμο αντέδρασε εξαιρετικά. Με συνεχόμενους πόντους έφτασε στο -1 (7-6 και 8-7), αλλά στο τελευταίο κομμάτι η τακτική βγήκε στους αντιπάλους.

Σερί που τους έφερε και να προηγούνται δημιούργησαν και στο δεύτερο σετ οι περυσινοί πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος. Βρέθηκαν πίσω 3-0 και μετά προηγήθηκαν 8-5 με καλή υποδοχή και πετυχημένες επιθέσεις. Εκεί, όμως, οι έμπειροι Ινδοί έβγαλαν πολύ δύσκολα χτυπήματα και επικράτησαν με την ελάχιστη διαφορά.

Ισορροπημένο από την αρχή ήταν το τρίτο σετ κι έφτασε στο 7-7. Σε αυτό το σημείο, Γκανασεκαράν και Μπάτρα ξέφυγαν με πολύ καλές ενέργειες κι όταν έφτασαν στο 10-7 ήταν σχεδόν απίθανο να «γυρίσει» η κατάσταση.

Πάντα ανταγωνιστικοί οι διεθνείς μας πίεσαν και στο τέταρτο σετ. Στο 4-4, όμως, οι Ινδοί αξιοποίησαν τα σερβίς τους και μετά πήγαν στο 7-4. Έγινε μία τελευταία προσπάθεια χωρίς ν’ αλλάξει κάτι κι ήρθε η ήττα με 4-0 σετ (8-11, 9-11, 8-11, 6-11).

Σταματούρος, Παπαδημητρίου θα πάνε τώρα στο δεύτερο στάδιο της διοργάνωσης και στην πορεία θα μάθουν τους αντιπάλους τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x