Στίβος

Στην Οστράβα Καραλής, Πόλακ, Τζένγκο

Οι Έλληνες πρωταθλητές/τριες συνεχίζουν την παρουσία τους στα μίτινγκ στίβου μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων την Κυριακή.

Την Τρίτη στο μίτινγκ στίβου της Οστράβα θα δώσουν το «παρών» τρεις Έλληνες πρωταθλητές, οι Εμμανουήλ Καραλής και Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ κι η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό. Ο Καραλής αναχώρησε τη Δευτέρα από το Κατοβίτσε για την Οστράβα, προκειμένου να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια. Ο αθλητής του Χάρη Καραλή ξεπέρασε τα 5,80 στην Πολωνία κι έδειξε πως είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

Στον ίδιο αγώνα θα πάρουν μέρος ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Μόντο Ντουπλάντις, ο Έρνεστ Ομπιένα με φετινό 6 μέτρα, ο Κάρτις Μάρσαλ με 5,85 κι ο Πιότρ Λίσεκ, που έχει περάσει τα 5,82.

Τον αγωνιστικό της ρυθμό θα ψάξει κι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, αφού μετά τα 59,40 στη Σιλέσια θα κυνηγήσει και πάλι βολές πάνω από τα 60 μέτρα. Η νεαρή σταρ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και συνεχίζει την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Παρούσα στην Τσεχία θα είναι νικήτρια του αγωνίσματος στη Σιλέσια, Νίκολα Ογκροντνίκοβα, η Αντριάνα Βιλάγκος, η μεγάλη Μπάρμπορα Σποτάκοβα, κι η «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, Χαρούκα Κιταγκούτσι, με φετινό 65,09.

Η Ελένη Πόλακ θα αγωνιστεί στο επί κοντώ με στόχο να βελτιώσει το φετινό της 4,42. Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει η Τίνα Σουτέι με φετινό 4,76, αλλά κι η Μαργκότ Σεβιέρ με 4,71.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x