Γενικά

Στην πρώτη οκτάδα Under 13 ο Φάκαρος στο WTT Youth Contender της Τιφλίδας

Η έναρξη του συναρπαστικού ταξιδιού, στον όμορφο κόσμο των Youth Contender της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης, επιφύλαξε ήδη ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για τον Κώστα Φάκαρο.

Στην πρώτη μέρα του τουρνουά WTT Youth Contender πινγκ πονγκ της Τιφλίδας τη Δευτέρα, ο Κώστας Φάκαρος προκρίθηκε στην οκτάδα της κατηγορίας αθλητών έως 13 ετών. Αρχικά, πήρε την πρόκριση στο ταμπλό των «16» με τη δεύτερη θέση από το πρώτο γκρουπ, σημειώνοντας δυο νίκες και μια ήττα. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, απέκλεισε στα πέντε 5 σετ το έβδομο φαβορί του αγωνίσματος, τον Αζέρο Ονούρ Γκουλουζάντε, και βρέθηκε στα προημιτελικά.

Το μεσημέρι της Τρίτης, αντιμετωπίζει για την είσοδο στα ημιτελικά το δεύτερο φαβορί, τον Ιρανό Μπένζαμιν Φαράτζι. Θα παλέψει για το κάτι παραπάνω στη δική του ηλικιακή κατηγορία, αλλά το βασικό είναι ότι κερδίζει σε εμπειρία, καθώς την ίδια μέρα αρχίζει την προσπάθειά του και στα προκριματικά της κατηγορίας Under 15.

Μετά την πρόκριση στα «νοκ άουτ», ο Φάκαρος κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τον Ονούρ Γκουλουζάντε, οποίος νωρίτερα είχε πάρει αήττητος την πρωτιά στο έβδομο γκρουπ. Έκανε δυνατό ξεκίνημα και με καλές επιθέσεις κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 σετ. Ποιοτικός και επικίνδυνος ο Αζέρος, είχε καλή αντίδραση κι έφτασε στην ισοφάριση σε 2-2. Το ψυχοφθόρο πέμπτο σετ ήταν ισορροπημένο αρχικά, ώσπου ο Έλληνας διεθνής δημιούργησε διαφορά με σερί 5 πόντων και την αξιοποίησε (11-8, 11-6, 6-11, 9-11, 11-7).

Στον πρώτο του αγώνα σε Youth Contender ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων αντιμετώπισε τον πολύ αξιόλογο Ιρανό Παρχάμ Γκολεστάνι, που είναι πρώτο φαβορί του αγωνίσματος και νούμερο 24 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη U13. Στο αρχικό 0-1 σετ, ο Φάκαρος αντέδρασε καλά, όμως γενικά δεν είχε τόση διάρκεια στις μπαλιές του, που θα του επέτρεπε να γίνει πραγματικά πιεστικός. Έχασε με 3-1 σετ και η εξέλιξη ήταν 6-11, 11-3, 1-11 και 5-11.

Στη δεύτερη αγωνιστική, ήρθε η αναμέτρηση με τον Καζάκο Μάρλεν Ζουμαγκούλ, ο οποίος είναι έντεκα ετών και στην Τιφλίδα αγωνίζεται και στη χαμηλότερη κατηγορία. Ο Έλληνας αθλητής φάνηκε να έχει τον πρώτο λόγο και τα επιβεβαίωσε με 3-0 σετ. Ο, επίσης, αβαθμολόγητος Ζουμαγκούλ ήταν επικίνδυνος, πάντως, και είναι ενδεικτικό ότι στο δεύτερο σετ προηγήθηκε 8-4 και ο Φάκαρος γύρισε την κατάσταση με 7 πόντους στη σειρά (11-6, 11-8, 11-5).

Η τρίτη και καθοριστική για τη δεύτερη προνομιούχο θέση αγωνιστική, περιελάμβανε τη συνάντηση με τον Γεωργιανό Άντρια Τσκαρτισβίλι, ο οποίος είχε υπολογιστεί στη δεύτερη σειρά των ομίλων. Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου ήταν σταθερός και κατάφερε να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση με 3-0 σετ (11-8, 11-9, 11-2).

Θυμίζουμε ότι στην κατηγορία αγοριών έως 15 ετών ο Φάκαρος έχει βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι στον Ιρανό Μοχάμαντ Χαμπίμπι (επικεφαλής) και τον Καζάκο Καντίραλι Καμπντιλουακιτόφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x