Γενικά

Στις 130 οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής για το Greek Para Open 2023 της Κεφαλονιάς

Ήταν φθινόπωρο του 2022 όταν η Κεφαλονιά έκανε μία σπουδαία αρχή με το πρώτο στη χώρα μας διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές με αναπηρίες.

Επτά μήνες από το περασμένο φθινόπωρο, η Κεφαλονιά ετοιμάζεται να επαναλάβει τη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές με αναπηρίες, βαδίζοντας στα χνάρια του περυσινού πετυχημένου εγχειρήματος και να γράψει νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητικού κινήματος των Α.Με.Α.

Το δεύτερο διεθνές Οπεν της Κεφαλονιάς, θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-3004 και θα είναι το πέμπτο στη σειρά των Para Events της παγκόσμιας ομοσπονδίας για το 2023. Τόπος διεξαγωγής θα είναι και φέτος το Αργοστόλι και το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», που ήδη εμφανίζει σημαντική εμπειρία σε εκδηλώσεις του Ολυμπιακού αθλήματος.

Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη, η προετοιμασία είναι πυρετώδης, καθώς οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 130, μαζί με προπονητές και συνοδούς οι συμμετέχοντες θα είναι γύρω στους 200 και προέρχονται από 22 χώρες από όλο τον κόσμο.

Διοργανώτρια είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, τον δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη, που είναι μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και συμβάλλει τα μέγιστα από πέρυσι στην πραγματοποίηση αυτού του τολμήματος.

Οι 130 δηλώσεις στο ITTF Fa20 Greek Para Open 2023, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, χωρίζονται σε 95 άνδρες και 35 γυναίκες. Επίσης, 36 αθλητές είναι από τις κατηγορίες σε αμαξίδιο και 94 από τις κατηγορίες ορθίων. Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Οι συμμετοχές από την Ελλάδα θα είναι εννιά, με έξι άνδρες και τρεις γυναίκες. Τρεις αγωνιστικές παρουσίες στους άνδρες θα έχει και η Κύπρος κι, από κει και πέρα, θα έχουν αθλητές οι χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ιράκ, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Ν. Κορέα, Νιγηρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ουρουγουάη.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Οπεν αποτελούν ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος (πρόεδρος), η πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α., Ιωάννα Καριοφύλλη (αντιπρόεδρος), ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Κώστας Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αργοστολίου, Διονύσης Μινέτος, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη, Βίκτωρ Ρουχοτάς, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. και υπεύθυνος ]Εθνικών ομάδων, Κωνσταντίνος Σιάχος (μέλη).

Διευθυντής αγώνων είναι και φέτος ο Πολυχρόνης Πολίτσης, προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη και πρώην διεθνής αθλητής στα άτομα με αναπηρίες. Competition manager ορίστηκε από την ITTF ο Βραζιλιάνος Εντμίλσον Πινέιρο και επιδιαιτητής ο Φινλανδός Άσκο Ράσινεν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x