Γενικά

Στις θέσεις 17-32 της Under 19 ο Μαδέσης στο αυστριακό Youth Contender

Στο δυνατό τουρνουά, που φιλοξενήθηκε για τέσσερις ημέρες, στην πόλη Λιντς, άρχισε νικηφόρα το ταμπλό και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από το 2ο φαβορί.

Καλό πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 της ηλικιακής κατηγορίας Under 19 πέτυχε σήμερα 14/01 ο Αλέξανδρος Μαδέσης στο φινάλε του αυστριακού World Table Tennis Youth Contender.

Στο δυνατό τουρνουά, που φιλοξενήθηκε για τέσσερις ημέρες, στην πόλη Λιντς, άρχισε νικηφόρα το ταμπλό και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από το 2ο φαβορί. Θυμίζουμε ότι στο ίδιο Youth Contender και την ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και ο Γιώργος Γερακιός, που αποκλείστηκε στα γκρουπ, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση είχαν τον προπονητή τους στην ΑΕΚ Κώστα Μαδέση. Σήμερα επίσης, έκανε πρεμιέρα στην Ντόχα το WTT Contender ανδρών-γυναικών του Κατάρ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και η Ελισάβετ Τέρπου είχαν νίκες στα προκριματικά και συνεχίζουν αύριο 15/01 την προσπάθειά τους, ενώ ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης λύγισε στα πέντε σετ σε πολύ δυνατή αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο. Ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης αγωνίζονται αύριο Δευτέρα και στα προκριματικά του διπλού, όλοι τους δε έχουν στις οδηγίες τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών Κώστα Βατσακλή.

Αύριο τέλος, αναχωρεί μεγάλη ελληνική αποστολή για την Τουρκία και το διαδοχικό δεύτερο ευρωπαϊκό Youth Contender του 2024. Στην Αττάλεια μεταβαίνουν και θ' αγωνιστούν στο διάστημα 16-19/01 οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου), Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου), οι παίδες Κώστας Φάκαρος (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά), Κωνσταντίνος Τούλιας (ΑΣ Πρόοδος Βουτζά Ραφήνας) και οι νεάνιδες Μαύρα Κοντοπούλου και Άλκηστις Κασίμη (ΠΚΔ Ταύρου). Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο βαλκανιονίκης και ως προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (υπεύθυνος για τον Κοσμά και τα δύο κορίτσια) και ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης από το επιτελείο της Αθηνάς Μαγκουφάνας (ανέλαβε τα υπόλοιπα τρία αγόρια).

Στο καθιερωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Αυστρίας ο Μαδέσης είχε προκριθεί το Σάββατο στον 1ο γύρο της Under 19 με τη 2η θέση από το 28ο γκρουπ. Στον 1ο γύρο αντιμετώπισε το πρωί τον Ελβετό Νούμα Ούλρις, που ήταν 2ος στο 13ο γκρουπ. Πήρε ουσιαστικό προβάδισμα με 2-0 σετ, αλλά ο αντίπαλος αντέδρασε και έφτασε στην ισοφάριση. Στο καθοριστικό «κόντρα» σετ ο σημερινός 2ος Βαλκανιονίκης του ομαδικού εφήβων πέρασε τα χτυπήματά του και έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ (13-11, 11-9, 8-11, 4-11, 11-3).

Στους «32» κοντραρίστηκε με τον Γερμανό Άντρε Μπερτελσμάιερ, που ήταν στη βάση του ταμπλό (είχε επικρατήσει νωρίτερα στο 2ο γκρουπ ύστερα από τριπλή ισοβαθμία). Πιο δύσκολος ο αγώνας, ο Μαδέσης δεν μπόρεσε να κάνει την τακτική του και αποκλείστηκε με 3-0 σετ (6-11, 6-11, 6-11). Μπαίνοντας στις θέσεις 17-32 θα έχει και βαθμολογικό όφελος στην παγκόσμια κατάταξη.

Καλή αρχή στο μεταξύ, έγινε για τα ελληνικά χρώματα στο WTT Contender του Κατάρ. Ο Γκιώνης (νούμερο 124 στον κόσμο) ήταν απευθείας στον 2ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών κι εκεί δεν είχε πίεση από τον Ιρανό Νίμα Αλαμιάν (Νο 208). Επιβλήθηκε με 3-0 σετ, εκμεταλλευόμενος και τις αδυναμίες του αντιπάλου στην άμυνα (11-7, 11-4, 11-5) και αύριο στους «32» αντιμετωπίζει τον Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ από την Ινδία. Ο τελευταίος επικράτησε 3-2 σετ σε αμφίρροπη αναμέτρηση με τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος. Στις 14:55 αρχίζει ο αγώνας στο τραπέζι 4. Συνολικά τέσσερις γύροι βγάζουν τις προκρίσεις.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Αγγελάκης (Νο 325) βρέθηκε επίσης με bye στον 2ο προκριματικό γύρο. Είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Τσαν Μπάλντγουιν από το Χονγκ Κονγκ (Νο 143), έκανε μεγάλη προσπάθεια, ώσπου κάμφθηκε με 3-2. Έχασε τα δύο πρώτα σετ, «απάντησε» με βελτιωμένη άμυνα και αποτελεσματικές επιθέσεις και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες του 5ου σετ (7-11, 8-11, 11-6, 11-9, 7-11).

Στο απλό γυναικών η Τέρπου άρχισε από τον 1ο προκριματικό γύρο. Ήταν πολύ ανώτερη της Φαούτζια Μέλκι από το Κατάρ, έπαιξε με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και νίκησε άνετα με 3-0 σετ (11-3, 11-2, 11-4). Όπως ήδη γνώριζε στη δεύτερη μέρα του Contender συναντά την πολύ αξιόλογη Ντόρα Μάνταρας από την Ουγγαρία. Στις 15:30 ο αγώνας στο τραπέζι 2.

Τα προκριματικά του διπλού ανδρών αρχίζουν αύριο 15/01. Ο Γκιώνης και ο Αγγελάκης, 2οι τον περασμένο μήνα στο ιταλικό WTT Feeder, έχουν ν' αντιμετωπίσουν στις 12:00 (τραπέζι 2) τους Ιρανούς Αμίρ Χοσεΐν Χοντάι/Ναβίντ Σαμς. Αν νικήσουν και πάνε στον καθοριστικό 2ο γύρο, τότε θα συναντήσουν το ζευγάρι, που θα επικρατήσει στην κορυφή του ταμπλό και τον αγώνα Μανούς Ουτπαλμπέι Σαχ/ Σενχίτ Σουραβατζούλα (Ινδία)-Μεχντί Μπουλουσά/Ιμπραχίμα Ντιαβ (Αλγερία/Σενεγάλη).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x