Γενικά

Στις θέσεις 17-32 του πορτογαλικού Feeder η Τόλιου

Με την πολύ θετική εμφάνιση της Κατερίνας Τόλιου στο απλό γυναικών ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βίλα Νόβα ντε Γκάια η ελληνική παρουσία στο World Table Tennis Feeder της Πορτογαλίας.

Μετά από τις δύο νίκες στην προκριματική διαδικασία του World Table Tennis Feeder της Πορτογαλίας, η Κατερίνα Τόλιου σημείωσε την Πέμπτη μεγάλο αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό κι αργότερα έφτασε πάρα πολύ κοντά στην είσοδο στη 16άδα.
Κάμφθηκε εν τέλει στα πέντε σετ και με οριακή διαφορά στο τέλος από την Ολλανδέζα Έρλαντ, ωστόσο κατάφερε καλό πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 και παράλληλα εξασφάλισε βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη που είναι στους βασικούς στόχους της σε αυτά τα δυνατά τουρνουά.

Στους «64» είχε πετύχει σπουδαία νίκη κόντρα στην Κορεάτισσα Κιμ Χάεγιονγκ, η οποία βρίσκεται 100 θέσεις ψηλότερα στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης, στο επόμενο ματς πλησίασε σε ανατροπή από 0-2 σετ και γενικά παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο πρώτος γύρος του απλού γυναικών παίχτηκε το πρωί της Πέμπτης κι η Τόλιου (Νο 218) άρχισε ως αουτσάιντερ κόντρα στην Κιμ Χάεγιονγκ. Επιπλέον, έχασε με διαφορά το πρώτο σετ, ωστόσο, στη συνέχεια, η εικόνα άλλαξε. Δυσκολεύοντας τις μπάλες από την άμυνα και με σωστές επιθετικές επιλογές η έμπειρη αθλήτριά μας ισοφάρισε και μπήκε γερά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Προχώρησε και με καλύτερη ψυχολογία κι αυτό φάνηκε και στο πολύ κρίσιμο τέταρτο σετ. Το πήρε με διαφορά δύο πόντων κι έφτασε στην αξιοσημείωτη νίκη με 3-1 σετ (5-11, 11-8, 11-5, 11-9).

Στον δεύτερο γύρο, η Τόλιου συνάντησε την πολύ γνώριμη Μπριτ Έρλαντ. Είχαν πολλά χρόνια ν’ αναμετρηθούν σε διεθνή διοργάνωση και στο παρελθόν είχαν από μία νίκη. Η Έρλαντ πήρε με μικρή ανατροπή το πρώτο σετ και στο δεύτερο σετ προηγήθηκε 10-6.
Η Τόλιου μείωσε σε 10-9, δεν πτοήθηκε και μείωσε το σκορ, μολονότι στο τρίτο δέχτηκε τρία «σόρι». Με υπομονή και ποιοτικές άμυνες απέδωσε ακόμα καλύτερα στο τέταρτο σετ, έφερε εκνευρισμό στην Έρλαντ κι ισοφάρισε.

Με απόλυτα θετική σκέψη άρχισε δυνατά και το πέμπτο σετ, μάλιστα στην αλλαγή πλευρών βρέθηκε μπροστά με 5-2. Η έμπειρη Ολλανδέζα με τις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες βρήκε ηθικό και λύσεις και προσπέρασε με 9-6 για να γραφτεί συναρπαστικό φινάλε. Η Τόλιου αντέδρασε εξαιρετικά, ισοφάρισε και είχε τα σερβίς, όμως της στοίχησαν λαθάκια για το τελικό 3-2 σετ (7-11, 9-11, 11-9, 11-6, 9-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x