Γενικά

Στις θέσεις 5-8 ο Μανωλόπουλος στην Under 19 του τουρκικού Youth Contender

Μετά τη χτεσινή πρόκριση στο ταμπλό με τη 2η θέση από τον όμιλό του, πέτυχε το πρωί σπουδαία νίκη κόντρα στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος και τελικά κάμφθηκε στα προημιτελικά του όπεν της Τουρκίας.

Ο Στάθης Μανωλόπουλος έφτασε σήμερα 19/01, στην Αττάλεια, στο καλύτερο πλασάρισμα Έλληνα αθλητή στην κατηγορία Under 19 ενός World Table Tennis Youth Contender. Μετά τη χτεσινή πρόκριση στο ταμπλό με τη 2η θέση από τον όμιλό του, πέτυχε το πρωί σπουδαία νίκη κόντρα στο 1ο φαβορί του αγωνίσματος και τελικά κάμφθηκε στα προημιτελικά του όπεν της Τουρκίας για να πλασαριστεί στις θέσεις 5-8.

Στα νοκ άουτ ματς είχαν επίσης περάσει για την 4η και τελευταία μέρα των αγώνων ο Γιώργος Κοσμάς στην κατηγορία Under 19 και ο Κώστας Φάκαρος στην Under 15. Έκαναν την προσπάθειά τους για το κάτι παραπάνω, αλλά ηττήθηκαν από δυνατούς αντιπάλους για να τερματίσουν στις θέσεις 9-16. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο πλασάρισμα είχαν τα ελληνικά χρώματα και στο διπλό μικτό Under 19 με τον Κοσμά και τη Μαύρα Κοντοπούλου. Στο τούρκικο Youth Contender αγωνίστηκαν ακόμα η Άλκηστις Κασίμη και ο Κωνσταντίνος Τούλιας. Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν πρώτη φορά σε παγκόσμιας εμβέλειας τουρνουά, ο Τούλιας πραγματοποίησε το ξεκίνημά του σε διεθνείς αγώνες και γενικά το πιο ουσιαστικό για όλα τα παιδιά είναι ότι έκαναν γερά τεστ και αποκόμισαν χρήσιμες παραστάσεις.

Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο έμπειρος από τέτοιες διοργανώσεις Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (υπεύθυνος για τον Κοσμά και τα δύο κορίτσια) και ο βοηθός προπονητή στην Αθηνά Μαγκουφάνας Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης, ο οποίος πραγματοποίησε πρώτη φορά τέτοιο ταξίδι (ανέλαβε τα υπόλοιπα τρία αγόρια).

Ο Μανωλόπουλος (νούμερο 15 στα seeding της κατηγορίας του) είχε κληρωθεί ψηλά στο ταμπλό και κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει το νούμερο 1, τον Μπένζαμιν Φαρατζί. Ο εξαιρετικός Ιρανός είχε ήδη αναδειχτεί στην Αττάλεια νικητής στην Under 17, έχει δείξει το πλούσιο ταλέντο του και σε προηγούμενα τουρνουά του θεσμού, ωστόσο είναι ακόμα στο 15ο έτος της ηλικίας του και ο 18άχρονος διεθνής μας ήξερε ότι μπορούσε να τον φέρει σε δύσκολη θέση με την άμυνα. Έτσι κι έγινε. Ο Αθηναίος πρωταθλητής, που φέτος αγωνίζεται στην Α1 με τον ΟΕΑ Ρεθύμνου έπιασε καλά στάνταρ απόδοσης και κυρίως είχε διάρκεια και καλές επιλογές στα δυσκολότερα σημεία. Επικράτησε με 3-1 σετ (14-12, 4-11, 11-8, 12-10) κι έκανε το βήμα στην 8άδα.

Εκεί αναμετρήθηκε με τον Μεχμέτ Καραμπόγκα. Ο συνομήλικός του Τούρκος μπορεί να ήταν νούμερο 20 στο τουρνουά, όμως είχε μεγάλες ικανότητες απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Ο Μανωλόπουλος έχασε με οριακή διαφορά το 1ο σετ, μετά δεν μπόρεσε να διατηρήσει καλό ρυθμό και τελικά με ήττα 3-0 είχε το καλό πλασάρισμα στις θέσεις 5-8. Η εξέλιξη 9-11, 7-11 και 4-11.

Το πρωί αγωνίστηκε στη βάση του ίδιου ταμπλό ο Κοσμάς. Είχε πολύ δύσκολη κλήρωση απέναντι στο νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Ιρανό Αμιρμαχτί Κεσαβαρζί κι αυτό αποδείχτηκε και στην πράξη. Αποκλείστηκε με 3-0 σετ (5-11, 2-11, 6-11) και τερμάτισε στις θέσεις 9-16. Σημειωτέον, ότι ο Γιαννιώτης πρωταθλητής είχε προκριθεί στα νοκ άουτ και της δικής του ηλικιακής κατηγορίας, της Under 17 (θέσεις 17-32) και γενικά έδωσε τα περισσότερα ματς από την ελληνική αποστολή στο Youth Contender της Τουρκίας (συνολικά οκτώ).

Στην Under 15 ο Φάκαρος, μετά τα γκρουπ τσέκαρε την αγωνιστική του κατάσταση και στο ταμπλό. Το επιχείρησε με πολύ υψηλό εμπόδιο μπροστά του, τον αριστερόχειρα Τούρκο Κενάν Καχραμάν, πρωταθλητή Ευρώπης πέρσι στο ομαδικό Under 13. Έκανε καλή εμφάνιση σε γενικές γραμμές, υστέρησε μόνο στο 2ο σετ και αποκλείστηκε με σκορ 3-1 για να βρεθεί κι αυτός στις θέσεις 9-16. Ο Καχραμάν ήταν νούμερο 7 της κατηγορίας στην Αττάλεια και ο Φάκαρος 15. Τα σετ 8-11, 4-11, 14-12 και 9-11.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x