Γενικά

Στο Youth Contender της Βουλγαρίας με 15 αθλητές η Ελλάδα

Η φετινή σειρά των World Table Tennis Youth Contender θα συνεχιστεί στη γειτονική Βουλγαρία και η Ελλάδα θα διαθέσει εκεί τη μεγαλύτερη αποστολή της στον θεσμό.

Συνολικά 15 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχουν για την Ελλάδα στο World Table Tennis Youth Contender της Βουλγαρίας, στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι κι έξι προπονητές κι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι ανάλογο στη μικρή ιστορία των Contender για τις νεαρές ηλικίες.

Στην κωμόπολη Παναγκιούριστε, που διοργανώνει τους αγώνες 7-10/03, θα πάρουν μέρος οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Γιώργος Γερακιός της ΑΕΚ, Στάθης Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου), Γιώργος Κοσμάς (ΔΑΟ Ταύρου), Γιάννη Κούτρα, Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου), Γρηγόρης Τσιλόπουλος (ΠΚΔ Ταύρου), οι νεάνιδες Μαύρα Κοντοπούλου, Άλκηστις Κασίμη, Χρυσαυγή Τσιλοπούλου (ΠΚΔ Ταύρου), ο παις Κώστας Φάκαρος (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά) κι οι παμπαίδες Γιώργος Σασσάνης, Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης (Τελαμών Σαλαμίνας), Μιχάλης Μπιτχαβάς (ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου) και Νίκος Αλεξίδης (Πέρα Θεσσαλονίκης).
Επίσης, πρωτοφανές είναι ότι θα υπάρχει έστω μία ελληνική παρουσία σε κάθε κατηγορία, από την Under 11 έως την Under 19.

Όσον αφορά στους προπονητές, για τους αγώνες στην εξαιρετική «Arena Asarel» έχουν δηλωθεί ο Κώστας Μαδέσης της ΑΕΚ, οι Άρης Τσακίρογλου, Μιχάλης Τσαχάκης της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που έχει συνεργασία με τις ομάδες του Ταύρου, η Βάνια Ζάνεβα του ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης κι ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου.

Για επτά παιδιά από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου (μαζί με Σασσάνη και Αλεξανδρίδη, οι οποίοι έχουν δελτίο στον Τελαμώνα) κανονίστηκε κι ένα κομμάτι προπονήσεων στη Σόφια κι εκεί βρίσκεται ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ του Ταύρου, Αλέξης Αρσενιάδης.

Κυρίως με αυτοκίνητα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με αεροπλάνα θα γίνει η μετακίνηση των μελών της αποστολής. Οι τέσσερις αθλητές κι οι τρεις αθλήτριες του Ταύρου μετέβησαν οδικώς από το πρωί της Δευτέρας στη Σόφια και με την επίβλεψη των προπονητών Αρσενιάδη, Τσαχάκη και Κωστόπουλου θα προπονηθούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του τοπικού σωματείου, όπου ανήκει ο Πέτκο Γκαμπρόφσκι, αθλητής του ΔΑΟΤ. Εν συνεχεία, θ’ αναχωρήσουν οδικώς για το Παναγκιούριστε.

Οι υπόλοιποι αθλητές και προπονητές της αποστολής μεταβαίνουν την Τετάρτη στον τόπο διεξαγωγής του Youth Contender. Θα κάνουν την ίδια μέρα εκεί την προπόνησή τους και θα μάθουν και τους αντιπάλους τους στο απλό.

Τρεις αθλητές μπορούν ν’ αγωνιστούν μόνο σε μία κατηγορία, ενώ οι άλλοι 12 θα εμφανιστούν και στην αμέσως επόμενη από τη δική τους.

Οι ηλικιακές κατηγορίες, στις οποίες θ’ αγωνιστούν οι Έλληνες είναι οι εξής: Οι Αλέξανδρος Μαδέσης, Γιώργος Γερακιός και Στάθης Μανωλόπουλος στην Κ19. Οι Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, Γιάννης Αναστασιάδης και Γρηγόρης Τσιλόπουλος στις Κ17 και Κ19. Αντιστοίχως στα κορίτσια θα είναι στις Κ17 και Κ19 οι Μαύρα Κοντοπούλου, Άλκηστις Κασίμη και Χρυσαυγή Τσιλοπούλου.

Ο Κώστας Φάκαρος βρίσκεται στις Κ15 και Κ17, οι Γιώργος Σασσάνης, Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης, Μιχάλης Μπιτχαβάς στις Κ13 και Κ15 κι ο μικρότερος της παρέας, ο Νίκος Αλεξίδης στην Κ11 και την Κ13. Ο τελευταίος, όπως και τα αδέρφια Τσιλόπουλου, ο Σασσάνης και ο Μπιτχαβάς θα ζήσουν την πρώτη τους εμπειρία από Youth Contender της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τρία ελληνικά ζευγάρια έχουν σχηματιστεί για το διπλό μικτό κι είναι Kοσμάς/Κοντοπούλου, Μαδέσης/Κασίμη και Τσιλόπουλος/Τσιλοπούλου στην κατηγορία U19. Επίσης, στην κατηγορία U15 δηλώθηκαν ο Φάκαρος με την Καζάκα Τομίρις Κοσάρ από το Καζακστάν, ο Αλεξανδρίδης με την, επίσης, Καζάκα Σοντιγιόνα Καμιλζάνοβα κι ο Αλεξίδης με τη Βουλγάρα Κατερίνα Σάλκινα.

Με την έντονη εκπροσώπηση και στο διπλό μικτό υπάρχει δυνατότητα για υψηλά πλασαρίσματα και να θυμίσουμε ότι ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας είχε κατακτήσει στο περυσινό Youth Contender της Βουλγαρίας, στο ίδιο μέρος, την τρίτη θέση στο απλό της Under 13.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x