Γενικά

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό πινγκ πονγκ: Στο παιχνίδι της πρόκρισης στο στάδιο 2 Σγουρόπουλος και Τόλιου

Η πρώτη κιόλας ημέρα στο Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης επιφύλαξε έντονα συναισθήματα για την ελληνική πλευρά.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές των γκρουπ στο στάδιο 1 στο ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά πινγκ πονγκ περιλάμβαναν χαρές και πίκρες και τελικά δυσκόλεψαν την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση για τον Γιάννη Σγουρόπουλο και την Κατερίνα Τόλιου χωρίς να «ψαλιδίσουν» τις ελπίδες τους.

Στην πρεμιέρα στο Γκιμαράες την Τετάρτη, ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες σημείωσε εύκολη νίκη εναντίον του Λετονού Όλεγκς Καρτούζοφς με 4-0 σετ, όμως το απόγευμα, παρά το δυνατό ξεκίνημά του, δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά με αντίπαλο τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες ήττα με 4-0 σετ. Για να προκριθεί, έστω σαν δεύτερος από το πρώτο γκρουπ, χρειάζεται πάση θυσία να επικρατήσει την Πέμπτη στο καθοριστικό ματς με τον Λευκορώσο Αλεξάντρ Κάνιν και με ευρύ σκορ.

Η Τόλιου μπορούσε από σήμερα να εξασφαλίσει την πρόκριση στο στάδιο 2, «έφτασε στην πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό». Με εξαιρετική εμφάνιση δημιούργησε τις προϋποθέσεις με 3-0 σετ για μεγάλη νίκη κόντρα στη Σάρα Ντε Νούτε, το πρώτο φαβορί του ομίλου της. Τελικά, δέχτηκε την ανατροπή με 4-3 και την Πέμπτη χρειάζεται απαραιτήτως να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τουρκάλας Σιμπέλ Αλτίνκαγια.
Μπορεί, μάλιστα, να προκριθεί ακόμη και με την πρώτη θέση σε τριπλή ισοβαθμία, αλλά, αν χάσει, θ’ αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Την αρχή από την ελληνική πλευρά έκανε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σγουρόπουλος (νούμερο 19 των αγώνων). Για την εναρκτήρια αγωνιστική στο πρώτο γκρουπ του σταδίου 1 παρουσίασε σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο κι επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά κόντρα στον Λετονό Όλεγκς Καρτούζοφς, ο οποίος είναι προτελευταίος στα seeding του τουρνουά (Νο 35). Πέρασε εύκολα το παιχνίδι του, αξιοποίησε το σερβίς του και επιβλήθηκε με 4-0 σετ, βρίσκοντας πίεση μόνο στο τρίτο σετ (11-3, 11-5, 11-9, 11-4).

Το απόγευμα τέθηκε αντιμέτωπος με το πρώτο φαβορί του γκρουπ, τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες, ο οποίος προερχόταν από ήττα-έκπληξη. Ο σημερινός δευτεραθλητής κόσμου στο διπλό ανδρών βρέθηκε μπροστά με 3-0 απέναντι στον Λευκορώσο Αλεξάντρ Κάνιν, αλλά στο τέλος έχασε με 4-3 σετ (3-11, 9-11, 6-11, 8-11, 7-11, 6-11, 9-11).

Ο Σγουρόπουλος μπήκε δυνατά κι έδειξε σε καλή κατάσταση κι, αν έπαιρνε το πρώτο σετ, σετ θα είχε σίγουρα άλλη εξέλιξη το ματς. Το έχασε όμως, στην παράταση, το ίδιο έγινε και στο τρίτο σετ και τελικά ήρθε η ήττα με 4-0 σετ. Το κάθε κερδισμένο σετ θα είχε σημασία, το βαρύ αποτέλεσμα δυσκολεύει την κατάσταση, λόγω της απρόσμενης ήττας του Ρόμπλες στην πρεμιέρα, πάντως ο Ελευσίνιος άσος έχει τη δυνατότητα να νικήσει τον Κάνιν αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Σε αυτήν την περίπτωση θα προκύψει λογικά τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσουν τα σκορ, αφού ο Κάνιν κατέβαλε στη δεύτερη αγωνιστική και τον Καρτούζοφς με 4-1 και ο Ρόμπλες είναι σούπερ φαβορί εναντίον του Λετονού.

Στις γυναίκες, ο όμιλος της Κατερίνας Τόλιου άρχισε με έκπληξη όταν η Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια (νούμερο 27 στα seedingτων αγώνων) έκαμψε με 4-2 σετ την επικεφαλής του πρώτου γκρουπ, τη Λουξεμβούργια Σάρα Ντε Νούτε (10-12, 12-10, 11-7, 10-12, 8-11, 9-11)!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού (Νο 24 του τουρνουά) άρχισε το απόγευμα την προσπάθειά της για τη δεύτερη αγωνιστική και βρέθηκε απέναντι στη Ντε Νούτε (Νο 7). Με θαυμάσια εμφάνιση έβαλε τις βάσεις για σπουδαία νίκη, όμως από 3-0 σετ μπροστά έχασε με 4-3 σ’ έναν αγώνα που είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Την κυριαρχία της Τόλιου στο πρώτο μέρος και την αισθητή άνοδο αργότερα της Ντε Νούτε.

Παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για ν’ αποφύγει τον οδυνηρό αποκλεισμό η τελευταία ξεπέρασε τη νευρικότητα και την πίκρα από την απρόσμενη ήττα στην πρεμιέρα και την ίδια ώρα η κορυφαία Ελληνίδα έκανε ορισμένα λάθη σε κρίσιμα σημεία.

Στη 13:00 της Πέμπτης για την Ελλάδα αρχίζουν τα ματς της τρίτης αγωνιστικής, ενώ το απόγευμα μετά από κλήρωση παίρνουν σειρά τα πρώτα ματς των ταμπλό στο στάδιο 2.


Το πρόγραμμα της Πέμπτης στα γκρουπ:

Στους άνδρες:
Σγουρόπουλος-Αλεξάντρ Κάνιν 15:30, Τραπέζι 2

Στις γυναίκες:
Τόλιου-Σιμπέλ Αλτίνκαγια 13:00, Τραπέζι 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x