Γενικά

Στον πρώτο γύρο του απλού Under 17 αποκλείστηκε η Παπαδημητρίου στην Πορτογαλία

Στις θέσεις 17-32 του απλού για τις αθλήτριες έως 17 ετών πλασαρίστηκε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο WTT πινγκ πονγκ Youth Contender της Πορτογαλίας.

Το Σάββατο διεξήχθη το πρώτο μέρος της αγωνιστικής παρουσίας της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου στη Βίλα Ρεάλ, καθώς την Κυριακή θα αγωνιστεί και στην ηλικιακή κατηγορία Under 19. Επίσης, ήταν η μέρα επιστροφής της στα διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών μετά από πολλούς μήνες, λόγω των ανατροπών στο καλεντάρι από την πανδημία.

Είχε φυσιολογικά «σκαμπανεβάσματα» στην απόδοσή της και τελικά, αφού πήρε την πρόκριση ως νικήτρια του ομίλου της, αποκλείστηκε το βράδυ στον πρώτο γύρο του κυρίως ταμπλό από τη Γερμανίδα Μία Γκρέζελ.
Το τουρνουά από τη δεύτερη βαθμίδα της νέας σειράς του World Table Tennis ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.
Στην Τσεχία στο μεταξύ, άρχισαν οι ημιτελικοί των πλέι οφ στη Λίγκα των γυναικών και η Ντόμπρε της Κωνσταντίνας Παρίδη κάμφθηκε με 5-2 σετ εκτός έδρας από τη Χοντονίν. Η ρεβάνς θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Τα γκρουπ στο U17 άρχισαν το πρωί του Σαββάτου. Στην επανεμφάνισή της στα διεθνή τουρνουά νέων της ITTF η Παπαδημητρίου (νούμερο 37 της παγκόσμιας κατάταξης) μπήκε με το «δεξί», όταν στην πρεμιέρα της στο έβδομο γκρουπ έκαμψε την Κροάτισσα Ζρίνκα Ρέμπιτς με 3-1 σετ. Στο συγκεκριμένο ματς, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες μέχρι και το τρίτο σετ, εκεί, όμως, βρήκε τις λύσεις και τελικά πέρασε το παιχνίδι της (11-7, 9-11, 11-8, 11-6).

Νωρίς το μεσημέρι, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια έδωσε και το δεύτερο παιχνίδι της κι εξασφάλισε την πρόκριση στο ταμπλό με πρωτιά. Επιβεβαίωσε το ρόλο της ως επικεφαλής και επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Πορτορικανής Κρίσταλ Λαφοντέν Μελέντεθ, η οποία αργότερα την ακολούθησε ως δεύτερη στα «νοκ άουτ». Η εξέλιξη 11-8, 11-4 και 11-5.

Ακολούθησε κλήρωση και στον γύρο των «32» η Παπαδημητρίου τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μία Γκρέζελ, η οποία είναι νούμερο 124 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη και είχε προκριθεί ως δεύτερη από το όγδοο γκρουπ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών δεν έπιασε ρυθμό στα δύο πρώτα σετ, στο τρίτο είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά λύγισε στην παράταση για το τελικό 0-3 (2-11, 5-11, 11-13).

Την Κυριακή, αρχίζει στα κορίτσια και η κατηγορία κάτω των 19 ετών. Έχουν σχηματιστεί 13 γκρουπ και η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής στο δέκατο γκρουπ. Κληρώθηκε με την Πορτογαλίδα Πατρίτσια Σάντος και την Ισπανίδα Λάουρα Γκαρσία.

Στο ταμπλό των «32» προκρίνονται κι εδώ οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε γκρουπ.

* Στην πρώτη εθνική κατηγορία γυναικών της Τσεχίας η Ντόμπρε της Κωνσταντίνας Παρίδη δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά. Στον εκτός έδρας πρώτο αγώνα με τη Χοντονίν ηττήθηκε με 5-2 σετ. Η Χοντονίν είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε στο τελικό στάδιο του Europe Cup, όπου, μάλιστα, αντιμετώπισε τις Σάρισες Φλώρινας.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών έχασε δύο ατομικά ματς. Ξεχωριστό εκείνο με τη Ναταλία Παρτίκα, «χρυσή» Παραολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κλάση 10 και παράλληλα αθλήτρια της εθνικής Πολωνίας στους αρτιμελείς με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Η Παρίδη έχασε με 3-0 σετ από την Παρτίκα, ενώ στην αρχή του αγώνα είχε ηττηθεί με το ίδιο σκορ από την Ουκρανή Σολομίγια Μπρατέικο.

Στην έδρα της Ντόμπρε θα διεξαχθεί το δεύτερο ματς στις 21 Μαΐου κι, αν έρθει η ισοφάριση στις νίκες, τότε η πρόκριση στον τελικό θα κριθεί σε τρίτο αγώνα στην έδρα της Χοντονίν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x