Μαχητικά Αθλήματα

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού και οι Γιαννάκος, Χρυσοπούλου

Εννέα μετάλλια θα διεκδικήσει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων, Νέων και U21 που ολοκληρωνεται την Κυριακή (19/6) στην Πράγα

Άλλα δύο μετάλλια εξασφάλισε σήμερα η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων Νέων και U21 που διεξάγεται στην Πράγα. Ο Χάρης Γιαννάκος στα -75κ U21 και η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου στα -59κ Νέων Γυναικών, προκρίθηκαν στους τελικούς των κατηγοριών τους και αύριο (19/6) θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο. Επίσης, στο «μικρό» τελικό των κατηγοριών τους στις ηλικίες U21 θα συμμετάσχουν ο Στέργιος Καρβούνης (+84κ) και ο Κώστας Μπίνας (-84κ).

Έτσι, ο απολογισμός της Ελλάδας ξεπερνά κάθε προσδοκία αφού ήδη έχουμε εξασφαλίσει περισσότερα μετάλλια σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2021 (Τάμπερε). Τότε, η χώρα μας πανηγύρισε δύο (1 χρυσό, 1 χάλκινο) ενώ εφέτος στην Πράγα έχει ήδη τρία «σίγουρα» αφού εκτός από τους δύο προαναφερθέντες, πρόκριση σε τελικό είχε κατακτήσει από την Παρασκευή και η Χριστίνα Παππά (-47κ Νεανίδων). Παράλληλα, η ελληνική αποστολή διεκδικεί και έξι χάλκινα, με τον Καρβούνη, τον Μπίνα και επίσης τον Ηλία Ψωμά (+70κ Εφήβων), τον Γιάννη Κουκουσέλη (Κάτα Νεών Ανδρών), την Αθηνά Τσιακμάκη (Κάτα Νεανίδων) και το Ομαδικό Κάτα Νεανίδων/Νέων Γυναικών (Λ. Ξένου, Παυλίτινα, Παππά).

Όλοι οι τελικοί θα διεξαχθούν την Κυριακή, με το πρόγραμμα να ξεκινάει στις 10 το πρωί.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα των αγώνων, την αρχή έκανε χρονικά η Χρυσοπούλου στα -59κ Νέων Γυναικών. Με καταπληκτικές εμφανίσεις ξεπέρασε τα εμπόδια των Μενασέ (Γαλλία, 6-3), Κακιάι (Ολλανδία, 2-0), Νακονέτσνα (Αζερμπαϊτζάν, 2-0) και «διέλυσε» 7-0 τη Μανίκα (Ρουμανία) στον ημιτελικό! Έτσι θα αντιμετωπίσει την Εμίνα Σίποβιτς (Βοσνία) στον τελικό.

Στην κατηγορία -75κ U21 ο Χάρης Γιαννάκος επιβεβαίωσε ότι το 2022 είναι η χρονιά του. Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε ως μέλος του ομαδικού Κούμιτε στο Ευρωπαϊκό Ανδρών τον περασμένο μήνα στο Γκαζιαντέπ, εξασφάλισε ακόμα ένα στην Πράγα. Στο δρόμο προς τον τελικό όπου τον περιμένει ο  Ντίνο Σίμουνετς (Κροατία), ο Γιαννάκος νίκησε τους Κολμπ (Γερμανία), Ελγκίρ (Γαλλία), Ραντόιτσιν (Σερβία) και στον ημιτελικό τον Καριάν (Αρμενία).

Ο Στέργιος Καρβούνης ηττήθηκε από έναν σπουδαίο αθλητή, τον Ιρλανδό ΜακΚάρθι, ο οποίος έφτασε στον τελικό των +84κ U21, «παρασύροντας» τον Έλληνα στα ρεπεσάζ. Εκεί, ο Καρρβούνης νίκησε εύκολα τον Σομπκόβιακ (Πολωνία) και στη συνέχεια τον Άγγλο Φράνσις. Αυτές οι επιτυχίες του έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει την τρίτη θέση, με αντίπαλο τον Ρουμάνο Τάνας

Ο Κώστας Μπίνας (-84κ) ξεκίνησε με νίκη και έχασε στον δεύτερο αγώνα του από τον Αλεκσανιάν (Αρμενία) που έφτασε στον τελικό. Έτσι, ο πρωταθλητής του ΑΣΣΚ Ηγουμενίτσας «μεταφέρθηκε» στα ρεπεσάζ, όπου νικώντας τον Σάβου (Ρουμανία) και τον Πόλιακ (Σλοβακία) πέρασε στον «μικρό» τελικό. Εκεί, αντίπαλός του θα είναι ο Μίκουλιτς (Μαυροβούνιο)

Επίσης τρεις Ελληνίδες κατέκτησαν την 7η θέση: Η Ιωάννα Κονδύλη με συνολικά τρεις νίκες στα +59κ. Νέων Γυναικών, η Χρύσα Φραγκούλη με μία νίκη στα +68κ U21 και η Πέννυ Κουλουριώτη επίσης με μία νίκη στα 55κ U21. Όλες αποκλείστηκαν από αθλήτριες που έφτασαν στον τελικό κι έτσι συμμετείχαν στα ρεπεσάζ.

Επίσης, στη σημερινή δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης αγωνίστηκαν και οι:

U21: Δημήτρης Κιουπέλης (-60κ), Παναγιώτης Φλώρος (-67κ), Στελίνα Τζίλια (-50κ), Κασσιανή Φαρμάκη (-68κ).

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Λεονάρντο Τσότα (+76κ), Αντώνης Κουμουτσάκος (-55κ) Γιώργος Μπαλιώτης (-61κ), Στέλιος Φτυλάκης (-67κ), Κώστας Παπαδόπουλος (-76κ)

ΝΕΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μυρτώ Γεωργουλέα (-48κ), Νάσια Ανδριανοπούλου(-53κ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x