Μαχητικά Αθλήματα

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πάλης U17 ο Κολιτσόπουλος

Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης U17 που διεξάγεται στην Τουρκία βρίσκεται ο Αρίων Κολιτσόπουλος.

Ο Αρίων Κολιτσόπουλος μάγεψε, για μία ακόμη φορά με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης U17 της Τουρκίας και θα διεκδικήσει την Τετάρτη το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 71κ., έχοντας ήδη εξασφαλίσει την θέση του στο βάθρο.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Ψωμάς κατέλαβε την πέμπτη θέση, μιας και ηττήθηκε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κολιτσόπουλος ήταν ξανά ασυναγώνιστος και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αναμφίβολα, είναι μαθημένος στις επιτυχίες, αλλά στις παλαίστρες της Τουρκίας έγραψε την πιο «χρυσή», μέχρι την επόμενη, στιγμή στην καριέρα του.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι επικράτησε του Μολδαβού Κρίστιαν Ρίσκα με 7-1 και προκρίθηκε στους «16». Εκεί, αντιμετώπισε τον Κορεάτη Σέονγκμιν Γιανγκ και επικράτησε με πτώση. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, αφού, παρότι βρέθηκε να χάνει ο Κολιτσόπουλος με 6-0, «γύρισε» το ματς 7-6 και τελικά επικράτησε με πτώση!

Έτσι, πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με νέα μεγαλειώδη εμφάνιση νίκησε με 7-3 τον Καζάκο Ντίας Σεϊτκαλίγιεφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί, νίκησε με 2-1 τον Ρώσο Αμπντουραχμάν Αμπντουλκαντίροφ. Ο αγώνας ήταν πολύ σκληρός, αλλά ο Κολιτσόπουλος ανέπτυξε τις αρετές του στην παλαίστρα, επικράτησε με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό.

Στα 80 κιλά, ο Λευτέρης Παππάς κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε γερά απέναντι στον Αρμένιο Τερ Ματεβοσιάν και προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο. Τελικά, δεν άντεξε κι έχασε με 8-2.

Στα 45 κιλά, ο Θανάσης Τσινιάς θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ. Στο εναρκτήριο παιχνίδι του αντιμετώπισε τον Ρώσο Ρουστέμ Αμπατσίεφ και γνώρισε την ήττα. Την Τετάρτη, θα παλέψει με τον Γεωργιανό Τσετσκλάντζε κι, αν επικρατήσει, θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x