Στίβος

Γυρίζει όλο τον κόσμο για προετοιμασία ο Τεντόγλου

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι ο βασικότερος στόχος του Μίλτου Τεντόγλου το 2024 και για αυτό θα εντείνει την προετοιμασία του ο πρωταθλητής του μήκους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κληθεί στο Παρίσι να υπερασπιστεί τρία χρυσά μετάλλια σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις και για να το πετύχει θα χρειαστεί να κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Και θα χρειαστεί να την κάνει μακριά από την Ελλάδα. Οι βάσεις που θα βάλει στη χειμερινή περίοδο ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους θα είναι κι αυτές που θα τον διατηρήσουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι αναχωρεί την ερχόμενη Δευτέρα για την Αττάλεια της Τουρκίας, προκειμένου να κάνει το πρώτο μέρος της προετοιμασίας του στο εντυπωσιακό προπονητικό κέντρο «Gloria», όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 28 του μήνα.

Η συνέχεια θα τον βρει για λίγες ημέρες στην Αθήνα μέχρι να αναχωρήσει για την Κύπρο για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του, 6-20/11. Το γκρουπ του Πομάσκι, αφού κάνει γιορτές στην Ελλάδα, θα αναχωρήσει για τη Νότιο Αφρική, 3-22/1 σε μια περίοδο όπου ήδη θα έχει μπει στην προαγωνιστική περίοδο ενόψει των διοργανώσεων του κλειστού στίβου.

Ο Τεντόγλου είναι από τους λίγους Έλληνες που όχι μόνο θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης (1-3/3), αλλά θα διεκδικήσει να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του 25χρονου σταρ είναι να κάνει τρία τα χρυσά του μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2021 στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Στο πρώτο μέρος της προετοιμασίας δίπλα στον Πομάσκι θα βρίσκεται κι ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο τέταρτος στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα βρεθεί στην Αττάλεια για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Την προετοιμασία θα ακολουθήσει τόσο ο Ανδρέας Πανταζής, που το καλοκαίρι είχε άλμα 16,91 στο τριπλούν κι έδειξε πως είναι σε θέση να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερα άλματα, όσο και η Σπυριδούλα Καρύδη, που το 2023 είχε αφοσιωθεί στις σπουδές της στην οδοντιατρική και φέτος αναμένεται να ρίξει το βάρος της στις προπονήσεις, ενόψει των κορυφαίων διοργανώσεων τριπλούν του 2024.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x