Στίβος

Με Τεντόγλου κι άλλους τρεις στο Γκέτεμποργκ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκινάει μία ακόμη χρονιά με υψηλές προσδοκίες στο μήκος την Πέμπτη στο μίτινγκ κλειστού στίβου του Γκέτεμποργκ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και η αρχή της προσπάθειας του στο μήκος θα γίνει την Πέμπτη στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ, σε έναν αγώνα όπου η παρουσία του θα έχει καθαρά προπονητικό χαρακτήρα, δίχως, όμως, αυτό να σημαίνει πως δεν θα «κυνηγήσει» μεγάλες επιδόσεις.

«Μία ακόμη σεζόν ξεκινάει με στόχο το Ευρωπαϊκό κλειστού. Ο πρώτος αγώνας θα μας δώσει εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Σίγουρα δεν είναι ακόμη έτοιμος, αφού πάντα η προετοιμασία μας είναι έτσι δομημένη, ώστε τα καλύτερα αποτελέσματα να έρθουν μετά τον τρίτο, τέταρτο αγώνα», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Πομάσκι και συμπλήρωσε πως:

«Ωστόσο, ο Μίλτος είναι ένας αθλητής που δε θέλει να χάνει και αυτό σημαίνει πως πάντα κυνηγά το καλύτερο δυνατό. Στον αγώνα του Γκέτεποργκ θέλω θα εκτελέσει λίγα άλματα και όχι όλες τις προσπάθειες. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο να τον βγάλω από τον αγωνιστικό χώρο, ιδιαίτερα αν δεν έχει πετύχει αυτό που θέλει. Μετά τη Σουηδία θα επιστρέψουμε στη Σπάλα και μετά τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Τορούν (8/2) θα γυρίσουμε στην Ελλάδα».

Στον αγώνα του Γκέτεμποργκ θα συμμετάσχει και ο Τόμπιας Μόντλερ, ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Έλληνα σταρ στις μεγάλες διοργανώσεις.

Όμως, ο πρωταθλητής Ευρώπης δε θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στη σουηδική πόλη. Στο τριπλούν ανδρών, ο Ανδρέας Πανταζής και ο Νίκος Ανδρικόπουλος διεκδικούν καλές παρουσίες και παράλληλα μια θέση στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Ο Πανταζής πήδηξε το Σάββατο 16,32 στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά κι έδειξε πως είναι έτοιμος για ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Ανδρικόπουλος, που μπορεί το Σάββατο να έμεινε στα 15,89, όμως είχε άκυρα άλματα αρκετά πάνω από τα 16 μέτρα.

Η Ελευθερία Χριστογεώργου συνεχίζει τους αγώνες της στο Γκέτεμποργκ μετά το 1,75 στο ύψος στο μίτινγκ της Ναντ. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού θα έχει την ευκαιρία να βρει το ρυθμό της μέσα από τους αγώνες, αφού μετά το Γκέτεμποργκ θα συμμετάσχει τόσο στο μίτινγκ ύψους στο Χούστοπετσε (4/2), όσο και σε αυτό του Τρίνετσκ (7/2).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x