Στίβος

Τεντόγλου: «Οι πρώτες μου δηλώσεις ήταν λάθος, έκανα πολύ καλό αγώνα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε ευχαριστημένος από την επίδοσή του στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα με το ασημένιο μετάλλιο.

Ευχαριστημένος από τα άλματά του δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά την κατάκτησή του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του όρεγκον.

Ο 23χρονος πρωταθλητής στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα είχε πει πως δεν θα έπρεπε να νικήσει με καλύτερο άλμα στα 8.32μ., ωστόσο σήμερα δήλωσε:

«Οι πρώτες μου δηλώσεις ήταν λάθος, να πω την αλήθεια. Μόλις είδα τα άλματά μου ήμουν κι εγώ ευχαριστημένος με την επίδοσή μου. Έκανα πολύ καλό αγώνα, πολύ σωστά, πολύ ωραίο διάδρομο, ακριβές πάτημα στη βαλβίδα..


Όσο για το τι πήγε λάθος, είπε: « Λίγο έχανα στην προσγείωση αλλά δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, μέσα στον αγώνα. Ούτε ο προπονητής μου το κατάλαβε, γιατί δεν καθόταν σε καλό σημείο. Οι διοργανωτές δεν έβαζαν τους προπονητές μπροστά και μπερδευτήκαμε λίγο. Είμαι ευχαριστημένος.

Έχουν αλλάξει πολλά τον τελευταίο χρόνο στο μήκος. Όπως παράδειγμα αυτό με τη βαλβίδα. Δεν με άφησαν να βάλω τα καρφιά που με βολεύουν και έβαλα τα μικρά. Η λευκή άμμος ήταν πολύ μαλακή, δυσκολεύτηκα πολύ με την προσγείωση, γιατί εμείς δεν έχουμε λευκή άμμο. Βουλιάζει πολύ το πόδι σου και χάνεις εκατοστά χωρίς λόγο. Ήταν πολύ κοντά το χρυσό
», ανέφερε. .

«Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Όταν ξεκίνησα το έκτο άλματα σκέφτηκα πως μπορώ να το κάνω, ωστόσο δεν ήξερα πώς να σώσω το θέμα της προσγείωσης. Θα έπρεπε να κάνω κάτι πολύ ακραίο για να το σώσω, να πάω δηλαδή για άλμα στα 8,80μ. για να βγει το 8,40 μετρά. Ίσως αν είχα προπονηθεί σε αυτή την άμμο να ήξερα πως να αντιδράσω. Ο ελαστικός τάπητας ήταν πολύ καλός και πολύ γρήγορος», κατέληξε.

Όσο για τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι, δήλωσε: «Ήταν πολύ καλά τα άλματα, δεν είχα τι να του πω. Πάντα πάμε για το χρυσό. Ο ανταγωνισμός είναι σε υψηλό επίπεδο, τα νέα παιδιά είναι αυτά που κυριαρχούν και σημειώσουν τις μεγάλες επιδόσεις. Πάντα περιμένω ένα μεγάλο άλμα από τον Μίλτο. Όταν είναι σταθερά σε επιδόσεις αυτού του επιπέδου, πάντα βγαίνει και το κάτι μεγαλύτερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x