Θαλάσσια Σπορ

Τελική ημερομηνία Varkiza Long Distance 2013

Κατόπιν δύο αναβολών λόγω μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ο Long Distance αγώνας από τον Ν.A.Ο. Βάρης - Βάρκιζας θα διεξαχθεί τελικά 29 με 30 Ιουνίου.

H διαδρομή θα είναι: Βάρκιζα-Λαγονήσι (Grand Resort) - Βάρκιζα.

Οι συμμετέχουσες κατηγορίες είναι: Freeride / Slalom / Formula / Raceboard (RSX και σκάφη με καρίνα) / Νέων (U21 και BicTechno) / Womens Overall.

Η προκήρυξη του αγώνα έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ομίλου (www.naovv.gr), όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά
με το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και άλλες οργανωτικές λεπτομέρειες. Για ανακοινώσεις - forum επισκεφτείτε το www.windsurfing.gr.

Για τους συμμετέχοντες:

Ο 3ος κατά σειρά Long Distance ο οποίος θα διοργανωθεί και πάλι από τον ναυτικό όμιλο Βάρης-Βάρκιζας, θα πάρει τη θέση του μαραθώνιου αγώνα σε ζευγάρια όπου δυστυχώς δεν ήταν εφικτό να γίνει. Πεποίθηση των διοργανωτών είναι ότι πλέον μετά από δύο συνεχόμενα Long Distance όσοι συμμετέχουν έχουν αποκομίσει μία σχετική εμπειρία και ύστερα από εκλύσεις πολλών αθλητών που συμμετείχαν και θα συμμετέχουν στον αγώνα, αποφασίστηκε να προστεθούν παραπάνω μίλια χωρίς όμως να μεγαλώσει η απόσταση.

Αυτό σημαίνει ότι τα slalom, formula, rsx θα πρέπει να κάνουν τη διαδρομή παραπάνω από μια φορά, ενώ freeride, νέοι (bic techno) και γυναίκες από μία φορά.

Όποιοι διαθέτουν εξοπλισμό freeride αλλά παρ’ όλα αυτά επιθυμούν να κάνουν όσους γύρους θα κάνουν τα slalom και formula, τότε θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην κατηγορία slalom. Ο αριθμός των γύρων θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες και θα γίνει γνωστός στη συγκέντρωση των αθλητών που θα πραγματοποιείται κάθε πρωί πριν τον αγώνα.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Γίνονται online στο site του Ναυτικού Ομίλου. Οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν online συμμετοχή μέχρι τις 27/6/2013 και ώρα 17:00. Επιβεβαιώστε την συμμετοχή σας και των φίλων σας, κάνοντας κλικ στην entry list του αγώνα. Την πρώτη ημέρα των αγώνων, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στην γραμματεία του ΝΑΟΒΒ. Το κόστος συμμετοχής είναι 25€.

Ασφάλεια:

Αστική ασφάλεια προς τρίτους για το σκάφος με το οποίο θα αγωνιστείτε, θα είναι υποχρεωτική. Όσοι αθλητές έχουν, θα πρέπει να καταθέσουν το αντίγραφο στη γραμματεία του ομίλου, την ημέρα των αγώνων.

Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής:

Θα γίνονται δεκτές αλλά για την αποφυγή συνωστισμού και πιθανή καθυστέρηση της προκαθορισμένης ώρας εκκίνησης , δεν συνιστάται.

Νούμερα στα πανιά είναι υποχρεωτικά.
Το υλικό και ο τρόπος κατασκευής δεν έχουν τόση σημασία όσο να είναι ευδιάκριτα. Το ιδανικό νούμερο είναι άσπρο αυτοκόλλητο με τον αριθμό τυπωμένο σε μαύρο χρώμα διάστασης περίπου 50x30εκ για έναν τριψήφιο αριθμό, μη συμπεριλαμβανομένου το GRE το οποίο δεν είναι υποχρεωτικό.

Όσοι λάβετε μέρος για πρώτη φορά σε αγώνα και δεν έχετε αριθμό ιστίου
α) Πρώτα κάνετε δήλωση συμμετοχής, αφήνοντας το πεδίο ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΣΤΙΟΥ κενό.
β) Θα επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του ΝΑΟΒΒ (2108974305) μεταξύ 13.30-17.30 και θα ζητήσετε να σας παραχωρηθεί αριθμός ιστίου.
γ) Αυτόν τον αριθμό θα τον κολλήσετε στα πανιά σας σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.

Συνιστώμενος βοηθητικός εξοπλισμός:

Σωσίβιο, camel back για νερό, κινητό σε αδιάβροχη θήκη, έξτρα σχοινάκι για downhaul ή outhaul.
GPS. Όσοι διαθέτουν προσωπικές συσκευές gps, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ανάλογα με τα αρχεία δεδομένων (.gpx, .sbn, .sbp) που θα αποσταλούν μετά τον αγώνα στο info@speedslalom.gr, μπορεί να προκύψει κατάταξη με κριτήριο το καλύτερο χρόνο ανά απόσταση (δλδ μέση μέγιστη ταχύτητα ανά ναυτικό μίλι ή 10km) ή και να δημιουργηθεί video ψηφιακής αναπαράστασης του αγώνα. Πληροφορίες σχετικά με τα gps υπάρχουν στα tips&tricks του www.speedslalom.gr

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διαδρομή πιθανόν να αλλάξει.

Sign in/Sign out - απόπλου/κατάπλου. Ίσως το σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω. Όλοι οι αθλητές θα υπογράφουν λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση και εμμέσως μετά τον τερματισμό. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί βάση πρόβλεψης καιρού. Η επιβεβαίωσή του θα γίνει 2 ημέρες πριν. Εναλλακτικά και σε περίπτωση μη ικανοποιητικής πρόβλεψης θα χρησιμοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο διαφορετικά θα βγει σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x