Τένις

Υπόκλιση στον Βασιλιά!

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το έβδομο Γουίμπλεντον στην καριέρα του και 17ο γκραν σλαμ, και το sport-fm.gr ρίχνει μια ματιά στα ρεκόρ του μεγάλου Ελβετού τενίστα.

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το έβδομο Γουίμπλεντον στην καριέρα του και 17ο γκραν σλαμ, και το sport-fm.gr ρίχνει μια ματιά στα ρεκόρ του μεγάλου Ελβετού τενίστα.

17ο Γκραν Σλαμ

Ο Φέντερερ αύξησε την διαφορά του στη λίστα με τα γκραν σλαμ, αφού έφτασε τα 17 μεγάλα τουρνουά, τρία περισσότερα από τον Πιτ Σάμπρας και έξι από τον Ράφα Ναδάλ, που προς το παρόν φαντάζει ο μοναδικός που μπορεί να τον απειλήσει στο μέλλον, αφού ο Τζόκοβιτς βρίσκεται ακόμα στα πέντε.


7ο Γουίμπλεντον

Με την σημερινή του νίκη ισοφάρισε τους Γουίλιαμ Ρένσο και Πιτ Σάμπρας στην κορυφή των κατακτήσεων του Λονδρέζικου τουρνουά με επτά. Εάν αναλογιστούμε πως έχει μπροστά του ακόμα δύο με τρία χρόνια ποιοτικού τένις (στις 8 Αυγούστου κλείνει τα 31 του χρόνια), είναι πολύ πιθανό να μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος σε κατακτήσεις Γουίμπλεντον. Επίσης ο μοναδικός ενεργός τενίστας αυτή τη στιγμή στη λίστα κατακτήσεών του Γουίμπλεντον είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος όμως είναι αρκετά πίσω (δύο κατακτήσεις) και σε κάθε περίπτωση έχει δείξει πως το χορτάρι δεν είναι η δυνατή του επιφάνεια.


7/10

Στα τελευταία δέκα τουρνουά Γουίμπλεντον, μετράει οκτώ τελικούς και επτά κατακτήσεις. Τρίτο καλύτερο ρεκόρ πίσω από το επτά στα οκτώ του Σάμπρας και το επτά στα εννιά του Ρένσο.

7 συνεχόμενοι τελικοί

Παραμένει ο μοναδικός τενίστας που έχει φτάσει σε επτά συνεχόμενους τελικούς Γουίμπλεντον (2003-2009, χάνοντας μόνο το 2008).


Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x