Τένις

Κρέμασε τη ρακέτα της η Άντρεα Πέτκοβιτς

Το συγκινητικό «αντίο» της Άντρεα Πέτκοβιτς στο επαγγελματικό τένις.

Η ήττα από την Μπελίντα Μπέντσιτς στον δεύτερο γύρο του US Open σήμανε και το τέλος της επαγγελματικής καριέρας της Άντρεα Πέτκοβιτς. H 34χρονη Γερμανίδα, που έφτασε ως το νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

«Όταν πήρα σήμερα το πρώτο game ένιωσα μεγάλη χαρά, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να διεκδικήσω τη νίκη απέναντι σε μία τόσο καλή παίκτρια όπως είναι η Μπελίντα. Τις τελευταίες μέρες όμως έκλαιγα σε κάθε μου προπόνηση. Είμαι χαρούμενη που τελείωσε έτσι, απέναντι στην καλή μου φίλη, Μπελίντα, την οποία αγαπώ και σέβομαι πάρα πολύ. Είμαι χαρούμενη που έδειξα αυτό το θάρρος και την επιμονή σε όλη την καριέρα μου, όλο το σεβασμό που έδειξα στο παιχνίδι και τις άλλες παίκτριες.Ακόμη έχω πάθος για το παιχνίδι, αλλά το σώμα μου δεν μου επιτρέπει να παίζω άλλο τένις. Δεν μπορώ να κάνω τις προπονήσεις που θέλω και να παίζω για μια ολόκληρη σεζόν. Όλη μου τη ζωή είχα τραυματισμούς. Μέσα στο 2022 αναγκάστηκα να μείνω εκτός σε πολλά τουρνουά και να κάνω αρκετά διαλείμματα. Τις τελευταίες εβδομάδες παίζω με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, κάτι που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι. Αυτό ήταν το πιο λυπηρό κομμάτι», είπε με δάκρυα στα μάτια.

Η Γερμανίδα αναφέρθηκε και στην επερχόμενη αποχώρηση της Σερίνα Γουίλιαμς: «Είμαι χαρούμενη για εκείνη, ξέρω πόσο δύσκολο είναι. Όλη η προσοχή είναι στραμμένη επάνω της. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, οπότε δεν ξέρω αν το νιώθει στο βαθμό που το νιώθω εγώ. Εντυπωσιάστηκα που νίκησε χθες, όχι γιατί δεν παίζει καλά, αλλά λόγω των συναισθημάτων που έπρεπε να ξεπεράσει. Είχα προγραμματίσει πριν λίγες εβδομάδες να ανακοινώσω ότι θα τελείωνα την καριέρα μου, όμως με πρόλαβε η συνέντευξη της Σερίνα στη Vogue, οπότε σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλή στιγμή. Τις επόμενες δυο μέρες θα δημοσιεύσω κάτι (σχετικό) στα social media»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x