Τένις

Δανιηλίδου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Το μέλλον ανήκει στον Τσιτσιπά, μπορεί να γράψει ιστορία»

Η Λένα Δανιηλίδου μίλησε για την προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανού Open και το μέλλον του ιδίου, αλλά και του ελληνικού τένις.

Ικανός να γράψει τη δική του ιστορία στο τένις είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπως τόνισε η Λένα Δανιηλίδου μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μιχάλη Τσόχο. Η άλλοτε σπουδαία τενίστρια, που είχε φτάσει ως το Νο 21 της παγκόσμιας κατάταξης, θεωρεί πως αν συνεχίσει να δουλεύει, ο 24χρονος τενίστας μπορεί σύντομα να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε στον τελικό του Αυστραλιανού Open κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Ήταν ένας τελικός απέναντι σε έναν θρύλο του τένις. Δεν μπορείς να πεις ότι έχασε μια ευκαιρία μέσα από τα χέρια του. Όταν έχεις απέναντι έναν τέτοιον αντίπαλο πρέπει να είσαι στο 100% σωματικά, εγκεφαλικά και τενιστικά. Για να μην πω στο 101%. Πολλά παίζουν ρόλο σε έναν τέτοιο αγώνα. Το άγχος που έχεις είναι απερίγραπτο, δεν ξέρω καν αν κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Ο Στέφανος ήταν βελτιωμένος σε αρκετά κομμάτια σε αυτό το τουρνουά, ακόμη και απέναντι στον Τζόκοβιτς. Μην ξεχνάμε ότι είναι 24 ετών. Εύχομαι να παραμείνει υγιής, το μέλλον είναι στα χέρια του για να γράψει ιστορία. Χρειάζεται τύχη, αλλά και να συνεχίσει να δουλεύει στα κομμάτια που υστερεί», τόνισε.

Όσο για τη μορφή που είχε ο αγώνας που κρίθηκε μεν με 3-0, αλλά με τον «Νόλε» να κερδίζει τα δύο τελευταία σετ στο τάι μπρέικ; «Θεωρώ πως ο Στέφανος ξεκίνησε πολύ νευρικά το ματς. Στη διάρκεια του αγώνα χαλάρωσε, ηρέμησε και ήταν πολύ πιο αποδοτικός. Όμως το ξεκίνημα ήταν αρκετά άσχημο για να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο αθλητή. Ένας τενίστας σαν τον Τζόκοβιτς δεν θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες και αν δεν τις εκμεταλλευτείς, δεν έχεις πολλά περιθώρια μετά», επισήμανε.

Τέλος, για το αν ζηλεύει που εκείνη αγωνιζόταν σε μια εποχή που το τένις στην Ελλάδα δεν είχε τόση προβολή, απάντησε: «Είναι μοναχικό άθλημα το τένις, είναι και για τον Στέφανο και τη Μαρία. Δεν ζηλεύω καθόλου, με χαροποιεί να βλέπω αυτά τα παιδιά να διαπρέπουν, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλους και χαίρομαι πολύ που βλέπω τα γήπεδα γεμάτα. Μακάρι να βγουν κι άλλοι αθλητές από πίσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x