Τένις

Για πρώτη φορά στους «8» ο Γκασκέ!

Μετά από 12 αποτυχημένες προσπάθειες o Ρισάρ Γκασκέ, προκρίθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Roland Garros, κάμπτοντας την αντίσταση του μαχητικού Κέι Νισικόρι με 3-1 σετ (6-4, 6-2, 4-6, 6-2).

Το γαλλικό κοινό είχε χάσει την ελπίδα του, μετά την απόσυρση λόγω τραυματισμού, του καλύτερου Γάλλου τενίστα Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά στον αγώνα με τον Γκουλμπίς. Όμως, ο Ρισάρ Γκασκέ πέτυχε μια καταπληκτική νίκη κόντρα στον φορμαρισμένο Ιάπωνα και οι Γάλλοι ελπίζουν ακόμα.

Ο Κέι Νισικόρι είχε κερδίσει τις δύο τελευταίες φορές που αναμετρήθηκε με τον Γκασκέ στο χώμα (Ρώμη και Μαδρίτη) αυτή τη χρονιά, αλλά αυτό δεν έπαιξε ρόλο για το Γάλλο.

Ο 29χρονος Γάλλος «έσπασε» πρώτος το σερβίς του Ιάπωνα και προηγήθηκε με 2-1 στα games, αλλά ο Νισικόρι βρήκε το ρυθμό του και «έκλεψε» το σερβίς του Νο.9 δύο φορές φτάνοντας στο 4-2, όταν το παιχνίδι διακόπηκε λόγω βροχής.

Η διακοπή, ευνόησε τον Γκασκέ που επέστρεψε χρησιμοποιώντας το εκπληκτικό του single-handed backhand, το οποίο καθόρισε και την πρόκριση του Γάλλου στα προημιτελικά.

inner

«Ήμουν ενθουσιασμένος, όταν γυρίσαμε στο court, ήξερα ότι έπρεπε να είμαι στον ίδιο ρυθμό με εκείνον, εάν δεν ήθελα να χάσω στα τρία σετ», είπε ο Γκασκέ.

Ο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης Γκασκέ, κέρδισε έξι games στη σειρά, «ανοίγοντας» το δεύτερο σετ με προβάδισμα 2-0 στα games κάνοντας ελάχιστα αβίαστα λάθη. «Έκλεισε» το σετ με άλλο ένα backhand winner με το κοινό και τον προπονητή του, Σέρτζι Μπρουγκέρα να ουρλιάζουν.

«Ο Σέρτζι μιλάει πολύ, μου έδωσαν άλλη μια παράβαση. Με πιέζει πολύ», είπε ο Γκασκέ για το warning που δέχτηκε για on-court coaching.

Ο Νισικόρι έφτασε σε break point στο τρίτο game, του τρίτου σετ και ξεκίνησε να παίζει καλύτερα. Ο Ιάπωνας κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ και να κάνει το 1-2 στα σετ. Ο Γκασκέ μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ και πήρε το εισιτήριο για τον προημιτελικό, όπου αναμένεται να είναι εκπληκτικός κόντρα στο No.2 Άντι Μάρεϊ.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x