Τένις

Κινέζα τενίστρια καταγγέλλει σεξουαλική βία από ανώτατο αξιωματούχο της χώρας

Η ανάρτηση της Πενγκ Σουάι εξαφανίστηκε από το κινεζικό Ίντερνετ μέσα σε μισή ώρα

Η κορυφαία Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από τον κατά 40 χρόνια μεγαλύτερό της τέως αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας Ζανγκ Γκαολί, αλλά η καταγγελία της εξαφανίστηκε ως διά μαγείας από το κινεζικό Ίντερνετ.

Η Πενγκ, που έχει βρεθεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό γυναικών, ενώ έχει κατακτήσει στο διπλό τον τίτλο στο Γουίμπλεντον και το Ρολάν Γκαρός, ανάρτησε τον λογαριασμό της στο κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo μια ανοικτή επιστολή-καταγγελία για τον Ζανγκ, σύμφωνα με την οποία το πρώην μέλος της σημαντικότερης πολιτικής επιτροπής στης χώρα την πίεσε με διάφορους τρόπους για σεξ μαζί του, ενώ ακολούθως είχαν πολυετή σχέση.

Μισή ώρα μετά την ανάρτηση, αυτή εξαφανίστηκε, ωστόσο η εικόνα της είχε πλέον αποτυπωθεί σε screenshot άλλων χρηστών που κυκλοφόρησαν ευρύτατα στα κινεζικά δίκτυα πριν εξαφανιστεί και αυτή από το αυστηρά ελεγχόμενο κινεζικό Ίντερνετ.

Στην ανάρτησή της η 35χρονη Πενγκ ανέφερε ότι αν και δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις των καταγγελιών της, θέλει να μάθει γιατί ο 75χρονος σήμερα Ζανγκ την ταλαιπώρησε τόσο για πάνω από 10 χρόνια.

«Γιατί συνέχεια ξαναγύριζες, με έπαιρνες σπίτι σου και με υποχρέωνες να κάνω σεξ μαζί σου;» ρωτά απευθυνόμενη στον πρώην ανώτερο Κινέζο αξιωματούχο.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο αηδιασμένη ήμουν και πόσες φορές διερωτήθηκα αν είμαι ακόμη άνθρωπος. Αισθανόμουν σαν πτώμα που περπατούσε. Κάθε μέρα υποκρινόμουν, ποιος ήταν ο πραγματικός μου εαυτός;» έγραψε η Κινέζα τενίστρια πριν εξαφανιστεί η ανάρτησή της.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x